ОСТАННІ НОВИНИ

Прокуратура зацікавилася приватизацією нерухомості на “Цитаделі”

|

Прокуратура Львівської області для перевірки законності приватизації об’єктів, які розташовані на території комплексу «Цитадель»  скерувала вимогу на адресу Обласного комунального підприємства Львівської обласної ради «Бюро технічної інвентаризації та експертної оцінки» надати належно завірені копії документів про набуття на них права власності. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Львівської області.

Як зазначено у повідомленні, кінцевий документ, що посвідчує право власності (користування) на землю ландшафтного комплексу в цілому відсутній, однак ухвалами Львівської міської ради земельні ділянки у межах «Цитаделі» передавались в оренду та користування для обслуговування об`єктів нерухомого майна.

У прокуратурі нагадують, що ансамбль оборонних споруд «Цитадель», що на вулиці Грабовського, 11 у місті Львові, внесено до Державного реєстру нерухомих пам’яток України за категорією місцевого значення, адже це – місце розташування колишнього концентраційного табору «Шталаг-328». Окрім того, «Цитадель» включено до переліку пам’яток містобудування та архітектури місцевого значення, які теж перебувають під охороною держави. Об`єкти цього унікального історико-культурного ландшафтного комплексу, чітко визначені рішенням виконкому Львівської міської ради.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *