ОСТАННІ НОВИНИ

Керувати тюремною їдальнею Зваричу “не світить”

|

Засуджений на 10 років екс-суддя Ігор Зварич не має роботи у Менській колонії, де відбуває покарання, а поширені в інтернеті чутки про можливе призначення його завідувачем їдальнею є безпідставними. Про це кореспондентові УКРІНФОРМу повідомила прес-секретар управління Державної пенітенціарної служби України в Чернігівській області Ксенія Ісаєнко.

“Чутки про те, що він (Зварич. – ред.) може бути призначений завідувачем їдальнею, не мають під собою жодних підстав. Ця посада – тільки для співробітників колонії. Ув’язнені можуть працювати лише кухарями чи підсобними робітниками”, – пояснила К.Ісаєнко.

Вона додала, що офіційної відмови від роботи, а також клопотання про її надання від Зварича не надходило. Це пов`язано з тим, що “в колонії недостатньо робочих місць, які б його задовольнили”. При цьому Ісаєнко наголосила: у Менській колонії роботу мають всі, хто хоче працювати. Проте більшість трудиться на робітничих посадах – в автомайстерні та меблевих цехах. А “чистої” роботи на всіх охочих не вистачає, констатувала прес-секретар управління ДПтС в області.

Нагадаємо, низка електронних ЗМІ повідомила про те, що колишній суддя Ігор Зварич у Менській колонії завідуватиме їдальнею.

Наприкінці 2008 року Генеральна прокуратура порушила кримінальну справу щодо голови Апеляційного адміністративного суду Львова Ігоря Зварича за хабарництво в особливо великих розмірах. Під час обшуків за місцем роботи та проживання голови суду та шістьої його колег-суддів вилучено 1 млн доларів та 2 млн гривень.

Оболонський районний суд м.Києва засудив Зварича до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *