ОСТАННІ НОВИНИ

Українські прикордонники отримали від США 54 «Land Rover» та 100 «Chevrolet Niva»

|

Сьогодні, 8 травня, відбулася церемонія передачі сучасної техніки органам охорони державного кордону Державної прикордонної служби України. Про це повідомляє прес-служба Державної прикордонної служби України.

Захід відбувся на базі Окремої комендатури охорони та забезпечення за участі Голови Держприкордонслужби України Миколи Литвина, Надзвичайного та Повноважного Посла Сполучених Штатів Америки в Україні Джона Теффта, керівника програм зовнішньої допомоги Представництва ЄС в Україні Ендрю Разбаша, а також офіцерів зв`язку правоохоронних відомств країн ЄС.

Прикордонне відомство загалом отримало автомобільну техніку та інше обладнання на суму майже 135 мільйонів гривень. Серед технічних засобів: 54 автомобілі «Land Rover», 100 автомобілів «Chevrolet Niva», 110 квадроциклів, 183 мотоцикли, а також мікроавтобуси, човни, пристрої нічного бачення, прилади для перевірки документів, системи радіаційного контролю тощо. Все це обладнання надійшло в рамках реалізації міжнародних проектів та програм у сфері безпеки кордонів у період з листопада 2011 року. Основними донорами та партнерами Держприкордонслужби виступили Уряд США та Європейська Комісія, з якими прикордонне відомство співпрацює вже протягом тривалого часу.

Основна увага проектів направлена на посилення потенціалу прикордонних підрозділів та застосування новітніх технологій задля запобігання незаконній діяльності на кордоні, припинення контрабанди, незаконного переміщення зброї масового знищення, торгівлі людьми тощо. Значимим є те, що новітнє обладнання надійде до підрозділів охорони кордону напередодні фінальної частини чемпіонату Європи з футболу та значно посилить охорону “зеленого кордону” й сприятиме прискоренню прикордонних формальностей  у пунктах пропуску.

«Ми чітко розуміємо, що сучасні виклики та загрози набули транснаціонального характеру і наша мета гідно реагувати на ці виклики. Саме тому, основна увага у цій сфері зосереджена на технічному переоснащенні прикордонних підрозділів та застосування новітніх технологій», – зазначив під час виступу Микола Литвин.

Після завершення церемонії Микола Литвин та Джон Теффт підписали протокол до Меморандуму про взаєморозуміння між Урядом України та Урядом Сполучених Штатів Америки щодо надання допомоги з правоохоронних питань. Це дозволить реалізувати ще два проекти із загальним бюджетом до 1,5 мільйонів доларів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *