ОСТАННІ НОВИНИ

У центрі Львова Сталіна поставили на коліна

|

У пасажі «Андріоллі» у центрі Львова встановлено пам’ятник Сталіну у ріст людини. Як передає кореспондент «Львівського порталу», каркас постаменту нібито зробленого з дерева, який розмальований бронзовою фарбою. Голова радянського вождя зроблена з пап’є-маше. “Тілом” вождя став дерев`яний каркас, на який почепили військовий кітель. Взутий Сталін у військові черевики. А головною родзинкою цього постаменту є те, що він пісяє і робить це навколішки. 

Як виявилось, ініціатором встановлення такого пам’ятника Сталіну стало Православне братство Дмитра Корчинського.

Як повідомив редактор сайту братства Віталій Чорний, представники цієї організації вирішили саме в такий спосіб «вшанувати» цього історичного персонажа, який все ще викликає напругу в українському суспільстві.

«Оскільки в Брюсселі є пам’ятник хлопчику, котрий пісяє, то ми вирішили, що така форма буде найбільш вдалою і для українського пам’ятника «великому вождю», – сказав він.

Віталій Чорний також розповів, що пам’ятник доправили до Львова поштою, як звичайну посилку. Розробляли пам’ятник у Києві, на це пішло 10 днів.

В.Чорний також продемонстрував як, Сталін вміє пісяти – всередині постаменту вмонтований спеціальний механізм, назовні виведений катетер, а ззаду приліплено скотчем 1,5 літрову пляшку з-під мінералки. При регулюванні катетера постамент пісяє.

 

Як поінформував наш кореспондент, після того як Сталін «помочився», у пасаж прийшли представники правоохоронних органів. Вони розігнали натовп, що спостерігав за дійством, та розвалили постамент. Наразі один з правоохоронців складає протокол.

Нагадаємо, пам’ятник Сталіну спершу мали ставити на площі Ринок перед входом у Ратушу, однак організатори передумали і вирішили перенести у пасаж, аргументуючи тим, що ставити на площі пам’ятник радянському вождю – забагато честі.

На дійство зібралося близько 100 людей, серед яких були журналісти та представники опозиційних політичних партій.

Фото: Львівський портал 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *