ОСТАННІ НОВИНИ

Оприлюднено рейтинг найбільших фінансових «лохотронів» в Україні

|

Останнім часом у Києві почали відкриватись кіоски-офіси фінансової піраміди Сергія Мавроді “МММ”. У них вкладникам обіцяють інвестувати 1000 гривень під 480% річних. Проте більшість фахівці переконані, що через цю піраміду громадяни знову втратять свої гроші.

Щоб нагадати про те, чим закінчилися подібні проекти в Україні, видання ФІНАНСИ bigmir)net склало рейтинг найбільших вітчизняних “лохотронів”.

King`s Capital

Фінансова установа King`s Capital, яка збанкрутувало в 2008 році, зібрало у любителів легкої наживи 180 000 000 доларів. Піраміда під керівництвом американця Робрета Флетчера в основному заманювала прихожан церкви Посольство Боже, пастором якої був Сандей Аделаджа.

“Меркурій”

Споживче товариство Меркурій – найбільший траст в історії України, національна версія російської “МММ”. За часів величезної інфляції 90-х “Меркурій” обіцяв 8000% річних. Очолював піраміду ізраїльський бізнесмен Семен Юфа, який після краху трасту, за чутками, виїхав до Ізраїлю. 25 млн доларів з кишень 25 000 вкладників зникли в нікуди.

“Ліонебанк-Україна”

“Ліонебанк-Україна” обійшовся довірливим українцям у 10 мільйонів доларів. Піраміда стартувала в 2007 році. Директор компанії Роман Павелко обіцяв вкладникам 50% річних. Через рік, коли кількість вкладників перевищила 1400 осіб, компанія оголосила себе банкрутом.

“Оберіг”

Недержавний пенсійний фонд “Оберіг” займає “почесне” друге місце за завданих громадянам України матеріальних збитків – 2,8 трлн карбованців. На гачок аферистів попалося близько 320 000 українців.

“Український дім Селенга”

Одну з найбільших фінансових пірамід України, очолював Сергій Потєхін. Діяв УДС цілком легально, однак через безконтрольність з боку держави аферисти набивали свої кишені кілька років поспіль. Клієнтів компанії в Донецьку та Дніпропетровську обікрали як мінімум на 13 мільйонів доларів.

“Алькор-траст”

Обібрав близько 30 000 киян і привласнив 8000000 доларів. З чуток, власник емігрував до Німеччини і відкрив фірму, яка надає ескорт-послуги.

“Кий-траст”

Зібрав з 2500 вкладників більше трьох мільйонів доларів. Керівник знаходиться у розшуку і досі.

“Ксен-траст”

Вкладники цієї компанії втратили 150 000 доларів. Керівник афери також потрапив до списку розшукуваних осіб.

“Альта і Тиса”

Аферисти з фірми з гарною назвою виїхали за кордон, обібравши вкладників на 400 000 доларів.

“Еріка-траст”

Ватажок цієї контори розчинився з двома мільйонами доларів в 1994 році.

ТСН

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *