ОСТАННІ НОВИНИ

Податківці Львівщини назбирали за квартал півтора мільярда

|

У першому кварталі 2012 року збір платежів до бюджетів усіх рівнів на Львівщині склав 1,5 млрд. грн., приріст – більше 19 відсотків. 45 відсотків податків та платежів (691 млн. грн.) зараховано до Державного бюджету України, решта 55 відсотків – доходи місцевих бюджетів області (828 млн. грн.)  Про це повідомив на колегії ДПС у Львівській області її начальник  Віталій Пекарчук, інформує прес-служба ДПС у Львівській області.

«Особливої уваги цього року потребує стан адміністрування податку на додану вартість, оскільки половину збору Державного бюджету забезпечуємо саме за рахунок справляння цього податку, – зазначив Віталій Пекарчук. – У І кварталі було зібрано 340 млн. грн. ПДВ, приріст до рівня минулого року склав майже 45 відсотків. Це один з найвищих показників по Україні».

У податковій вказують, що важливим джерелом наповнення бюджету є також податок на прибуток, що складає третину надходжень до Державного бюджету в області. Надходження  І кварталу від справляння цього податку складало 203 млн. грн., отож розрахункову базу виконано на 123 відсотки. При цьому, надходження з податку на прибуток фактично зросло на 12 відсотків.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *