ОСТАННІ НОВИНИ

Комісар ЄС з питань спорту заявляє, що поїде на Євро-2012 лише до Польщі

|

Комісар ЄС з питань освіти, молоді та культури, яка також відповідає за питання спорту, Андрулла Вассіліу заявляє, що поїде на Євро-2012 лише до Польщі. Про це йдеться в її заяві, пише УНІАН.

“Як і мільйони спортивних вболівальників, я покладаю великі надії на літній чемпіонат Європи з футболу. Турнір стане сценою для окремих кращих гравців світу, і я впевнена, що ми побачимо захоплюючі матчі, сподіваюсь, з великою кількістю голів”, – зазначає єврокомісар на початку своєї заяви.

Разом з тим А.Вассіліу нагадує, що в останні кілька днів було багато повідомлень щодо можливої присутності політиків на чемпіонаті у відповідь на стурбованість політичною ситуацією в Україні.

“Я поділяю цю стурбованість, і саме тому я вирішила, як комісар, відповідальний за питання спорту, що було б не правильним в нинішніх умовах для мене відвідати будь-який матч, який відбудеться в Україні. Ця точка зору поділяється Президентом та іншими членами Європейської комісії”, – наголосила А.Вассіліу.

Вона також заявила, що повністю підтримує заяву, зроблену минулого тижня Верховним представником ЄС з питань спільної зовнішньої та безпекової політики Кетрін Ештон щодо ситуації з колишнім українським прем’єр-міністром Юлією Тимошенко.

“Як би там не було, я думаю, важливим є зберегти реальний зміст спорту та спортивного успіху на Євро-2012. І я дуже сподіваюся, що цей футбольний турнір буде великим успіхом, і я зможу відвідати один з матчів, які відбудуться у Польщі”, – зазначила комісар.

Як повідомляв УНІАН, 3 травня Представництво ЄС в Україні повідомило про те, що жоден з членів Європейської комісії на приїде в Україну на матчі Євро-2012.

Фото: PHL 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *