ОСТАННІ НОВИНИ

8 травня у Львові пройде акція пам’яті жертв Другої світової війни

|

У вівторок, 8 травня комісія УГКЦ «Справедливість і мир» організовує акцію пам’яті з метою пошанування загиблих та примирення людей, поколінь і народів, повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

У рамках акції пройдуть упорядкування поховань та міжрелігійна молитва на Янівському цвинтарі у Львові, презентації фільму про події Другої світової війни «Три історії Галичини» у різних містах України: Львів, Житомир, Тернопіль, Івано-Франківськ. Також відбудеться круглий стіл на тему «Моделі примирення та способи відношення до минулого» в Інформаційному Агентстві УНІАН у м. Київ за участю провідних українських фахівців тематики Другої світової війни.           

Як розповідають організатори, метою акції є спільним молитовним зверненням до Бога вшанувати болісну історію воєнних лихоліть, щоб перенести головний акцент події з «перемоги» на «пам’ять», та зняти напругу, яка штучно нагнітається у ці дні в нашому суспільстві.

«Маємо намір молитвою за їхню пам’ять вшанувати жертви, благословити майбутнє та випросити Божої ласки про захист та захорону від жахіття війни», – зазначають організатори.

У програмі Акції пам’яті жертв війни передбачено:

8 травня (вівторок) 2012 року:

Міжрелігійна поминальна молитва за участю представників релігійних громад Львова на Янівському цвинтарі о 10:00 (Збір о 9:30 на кінцевій зупинці 7-го трамваю по вул. Шевченка).

Фото: Львівський портал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *