ОСТАННІ НОВИНИ

Чорновіл знав про те, що на нього готують замах - Удовенко

|

Лідер “Народного Руху” В`ячеслав Чорновіл знав про замах, що готується на нього, за місяць до своєї смерті. Про це розповів свідок у справі про загибель Чорновола, екс-нардеп Геннадій Удовенко, даючи свідчення в Бориспільському міськрайсуді, де триває слухання справи водія КамАЗу Володимира Куделі, повідомляє газета “Сегодня“.

“Про це мені, на той момент голові профільного комітету Верховної Ради з прав людини, в лютому 1999 року повідомив дехто В`ячеслав Бабенко, який назвався співробітником ФСБ Росії, українцем за національністю”, – сказав “Сегодня” Удовенко.

“Спочатку усно, а потім (на моє прохання) і письмово він попередив, що готується фізичне усунення Чорновола, і до цього нібито причетні російські спецслужби. Звичайно, я розповів про це В`ячеславу Максимовичу”, – зазначив він.

“Застереженням він знехтував, відповівши, що напередодні президентських виборів буде ще багато фальшивок і провокацій і їм не варто надавати значення. Ну а незабаром після цього сталася страшна аварія, в результаті якої загинули Чорновіл і його водій Євген Павлов”, – сказав колишній депутат.

Удовенко підкреслив, що після того, що сталося, передав заяву Бабенка тимчасовій слідчій комісії ВР з розслідування обставин загибелі Чорновола і Генпрокуратурі, проте чітких відповідей звідти не отримав. “Яка доля цієї заяви і чи дала їй хід ГПУ, мені невідомо”, – додав він.

Газета повідомляє, що колишній заступник генпрокурора Микола Голомша відмовився відповісти, чи допитувався слідчо-оперативною групою ГПУ Бабенко, заявивши, що не в курсі подій.

А ось один з колишніх керівників СБУ, який досить щільно спілкувався з Бабенком, сказав “Сегодня”, що “у цієї неадекватної людини дуже багата фантазія”.

Екс-співробітник МВС Микола Степаненко, який продовжує власне розслідування загибелі Чорновола, не ідеалізуючи Бабенка, відзначає його інформованість: “Він був прекрасно обізнаний про розпорядок дня Чорновола, його пересування і маршрути проходження”.

Свідчення Геннадія Удовенка долучені до матеріалів справи.

 

Українська правда

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *