ОСТАННІ НОВИНИ

Заклики до бойкоту неадекватні до ситуації в Україні — президент Польщі

|

Польща вважає неадекватною реакцією заяви окремих країн про бойкот чемпіонату Європи з футболу-2012 в Україні через проблеми з демократією.

Про це сказано в повідомленні прес-служби Президента Польщі Броніслава Коморовського, інформують Ukranews.

“Я дивлюся на це з великою стурбованістю і вважаю, що заклики до бойкоту неадекватні ситуації в Україні… Бойкот у зв`язку з реально існуючою ситуацією – неадекватний політичний жест”, – сказано в повідомленні.

Президент зазначив, що в різних демократичних країнах були випадки винесення вироків президентам або прем`єр-міністрам, однак це не призводило до бойкоту.

“Адже Євро-2012 пов`язане з Україною, тобто ризик зіпсувати свято в Україні бойкотом, що також означало б наші втрати. Євро-2012 мало бути для України шансом показати, що ця країна здатна на інтеграцію із західним світом, а також мало показати польсько-українську дружбу на цьому шляху”, – сказав Коморовський.

Він також нагадав, що подібна реакція може негативно позначитись на результатах чемпіонату для Польщі.

“Я вважаю, що навіть найвірніші протести можна зробити так, щоб це не шкодило такій важливій справі, якою є для поляків Євро-2012, що є гарною рекламою для нашої країни”, – сказав він.

Коморовський зазначив, що він попереджав Президента Віктора Януковича про такі наслідки після арешту екс-прем`єра Юлії Тимошенко.

Як повідомляли Ukranews, раніше про бойкот Євро-2012 заявили Нідерланди,Австрія, а також низка авторитетних західних політиків. Керівництво Німеччини має намір ухвалити рішення щодо можливого бойкоту пізніше.

При цьому багато політиків закликали позбавити Україну права на проведення чемпіонату, однак в УЄФА виключили таку можливість.

Крім того, багато західних політиків відмовилося брати участь у саміті країн Центральної Європи в Ялті через справу Тимошенко.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *