ОСТАННІ НОВИНИ

Молоді регіони Львівщини допомагатимуть випускникам інтернатів адаптуватися у суспільстві

|

Своєрідний форум-театр – театральну постановку, мета якої допомогти молоді знайти вихід зі складної життєвої ситуації провели у Жовкві за підтримки Львівської обласної організації «Молоді регіони», Львівської міської організації «Дівочий клуб «Юнка» та за сприяння Жовківського районного центру соціальної служби для сім’ї, дітей та молоді. Про це повідомили у прес-службі Львівської обласної організації ВМГО «Молоді Регіони».

В актовому залі Жовківського народного дому, 26 квітня, учні Рава-Руської школи-інтернату разом з Львівською міською організацією «Дівочий клуб «Юнка» поставили декілька мініатюрних театральних постановок та провели роз’яснювальну роботу серед молоді. Організували цей захід для того, щоб підняти проблеми, які турбують молодь, і таким чином допомогти молодим людям вирішувати проблеми у майбутньому.

Як розповідає голова ради Львівської міської організації «Дівочий клуб «Юнка» Лілія Гук, цей захід – результат їхньої роботи з дітьми Рава-Руської школи-інтернату. «Ми ставили дві вистави: працевлаштування за кордоном та попередження абортів. Це теми, які допоможуть дітям у реальному житті. Спочатку ми показуємо маленьку театралізовану сценку на задану тему, опісля – спілкуємося з глядачами: що зрозуміли із вистави, як можна вирішити поставлену проблему тощо. У цьому і полягає основна мета форум-театру – щоб діти краще осмислили тему, запропонували своє вирішення проблеми, послухали, як її думають вирішувати однолітки. Таким чином можна обговорити дуже багато актуальних для молоді проблем», – розповідає Лілія Гук.

Учасниками театральної вистави стали учні 10-11 класів усіх шкіл міста. Крім сценок, глядачам були продемонстровані відеоролики на тему життя випускників шкіл-інтернатів, а також декілька роликів про інтерактивне навчання, різноманітні методики, які, працюючи з дітьми, впроваджує, Львівська міська організація «Дівочий клуб «Юнка».

«Рава-Руська школа-інтернат – це школа змішаного типу, де навчаються діти з малозабезпечених сімей, діти-сироти і діти, позбавлені батьківського піклування. І те, що діти цієї школи поставили виставу – підсумок роботи, яку з ними проводили «Дівочий клуб «Юнка» та працівники Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. До цих тренінгових занять ми також залучали своїх спеціалістів», – розповіла директор Жовківського районного Центру соціальної служби для сім’ї, дітей та молоді Віра Кожушко.

Вистава викликала великий резонанс, адже це інноваційна форма роботи. Наразі такі тренінги з дітьми шкіл ще не проводилися. «Коли я запитала у глядачів, чи були вони на подібних тренінгах, лише одна дівчинка із залу підняла руку», – наголосила Лілія Гук.

Проведення заходу стало можливим завдяки підтримці Львівської обласної організації ВМГО «Молоді регіони». «Цей виступ ми змогли провести за сприяння Жовківського районного Центру соціальної служби для сім’ї, дітей та молоді та Молодих регіонів Львівщини», – зазначає Лілія Гук.

За словами голови Львівської обласної організації «Молоді регіони» Богдана Хруставчука, його молодіжна організація уже протягом року активно працює з школами-інтернатами, сиротинцями та допомагає соціально незахищеним дітям. Особливу увагу «Молоді регіони» Львівщини звертають на організацію дитячого дозвілля: проведення розважально-виховних акцій, організація конкурсів та концертів, забезпечення талановитої молоді заохочувальними подарунками.

«Акція у Жовкві наглядно показала, що завдяки такому театралізованому дійству, діти бачать, як можна вирішити ту чи іншу проблему і що безвихідних ситуацій у житті не буває. Зараз нашим завданням є допомога соціально незахищеним дітям у вирішенні їхніх проблем та соціальній адаптації. Саме тому разом з іншими громадськими організаціями ми і надалі плануємо проводити подібні заходи», – зазначає Богдан Хруставчук.

За його словами, сьогодні у випускників шкіл-інтернатів є дуже багато проблем, які потрібно вирішувати, у тому числі на законодавчому рівні. «Для прикладу, у школах-інтернатах учням не можна заходити на кухню. Через це учні, які виходять у світ, не мають ніяких реальних знань і навичок, щоб приготувати собі їжу. Це одна із проблем, що існує у нашому законодавстві. Ми будемо працювати над цим і закликатимемо відповідні структури виправити ситуацію», – зазначає Богдан Хруставчук.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *