ОСТАННІ НОВИНИ

На вихідні у Львові гулятимуть батяри

|

П’яте святкування Дня батяра у Львові пройде 28 квітня-1 травня на площі Ринок. Львів’яни та гості міста матимуть унікальну можливість поринути в атмосферу, настрій, побут, стилістику такого автентичного львівського явища, як батярство, що cтворило своєрідний міський фольклор, сформований на лексиці львівської вулиці початку ХХ ст. Про це «Львівському порталу» повідомили організатори.

Гості свята традиційно матимуть можливість взяти участь у інтерактивній програмі свята,що складатиметься з таких елементів:

Вибори головного Батяра та Пані Батярової – усі, хто вирішить по-справжньому перевтілитись в батяра та відчути себе господарем свята, приходьте у батярському одязі та беріть участь у змаганні за титул Батярського Короля та Пані Батярової.

Батярський тир – стріляння з рогатки кавовими зернятами по пивних бляшанках

Батярський фото-стенд –миттєве перевтілення у колоритного батяра, фото в ретроавтомобілях в образі батяра.

Майстер класи з батярських танців та караоке батярських пісень

Батярська канцелярія- кожен гість Свята може пройти процес посвячення та отримати посвідчення справжнього батяра. Посвідчення Батяра засвідчує, що Ви є справжнім батяром, який любить файну забаву, справжній поціновувач гарних кобіт, почесний гість у всіх кнайпах, цінує добрі буцики (танці), любить гарний дотеп та вміє повеселити себе та свою компанію і є почесним гостем на Святі Батяра.

Сайт свята: www.batyar.lviv.ua

Довідка:
Батяр – це дотепний, галантний і романтичний збиткар. І хоча справжніх батярів уже давно не лишилося, їх дух у Львові досі присутній, адже є чимало людей, які не тільки люблять цей стиль життя, а й прагнуть відтворити його. На вулицях у День батяра можна буде побачити людей, вбраних по-батярськи. За бажанням, можна буде взяти участь у вуличних виставах у батярському стилі, а також сфотографуватися на згадку зі справжнісіньким «Почесним Батяром». На вулицях і в кав’ярнях лунатиме батярська музика.
Отож, як бачите, вшанування батяра у Львові стає вже традицією, і з кожним роком свято проходить все з ширшим розмахом. Аудиторія стає щораз більшою, а програма – насиченішою.  

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *