Заявки на отримання безкоштовного телетюнера пільговики мають подати до липня

|

Пільговикам за кошти бюджету буде роздано телетюнери – пристрої для приймання сигналу цифрового телебачення. Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради, посилаючись на управлінні соцзахисту.

Доставка телетюнерів громадянам буде здійснюватись поштою до органів соціального захисту та формування списків місцевими державними адміністраціями. Черговість доставки визначатиметься також по мірі надходження заяв.

Враховуючи важливу соціальну складову процесу переходу на цифрове ефірне мовлення, 21 березня 2012 року урядом прийнято постанову №245 «Про затвердження порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для забезпечення населення засобами приймання сигналів цифрового телерадіомовлення».

«Всім відомо, що до 2015 року Україна зобов’язалася повністю перейти на цифрове мовлення, відмовитися від аналогового сигналу. Наразі маємо 20 каналів, що перейшли на цифрове телебачення. Для того, щоб захистити найбільш малозабезпечені категорії населення, урядом прийнято постанову, якою затверджено порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті для забезпечення населення засобами приймання сигналів цифрового телерадіомовлення. Відповідно до цієї постанови визначено категорії осіб, яких буде забезпечено за рахунок державних коштів телетюнерами. Система підключення телетюнера буде дуже проста. Кожен мешканець, отримавши телетюнер, буде мати можливість самостійно його підключити до телебачення», – розповіла начальник відділу пільг, соціальних допомог та компенсаційних виплат управління соціального захисту ЛМР Леся Дронь.

Як зазначила Леся Дронь, Постановою Кабінету Міністрів України визначено категорії громадян, які безкоштовно зможуть отримати телетюнери, а саме:

– інваліди І та ІІ групи (у т. ч. інваліди війни цих груп);

– інваліди війни ІІІ групи;

– особи, які виховують дитину-інваліда, за умови що дитина проживає разом з ними і не перебуває на повному державному утриманні;

– особи з малозабезпечених сімей, які отримують державну допомогу згідно із Законом України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім`ям»;

– особи, на яких поширюється право на отримання субсидії для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг протягом опалювального періоду 2011-2012 років.

Безкоштовне надання телетюнерів зазначеним категоріям громадян відбуватиметься за правилом: один телетюнер – на одне житлове приміщення, тобто навіть якщо в родині проживає кілька пільговиків, вони все одно отримають один тюнер на один будинок.

Для отримання можливості на безкоштовне забезпечення телетюнерами львів’янам, які мають на це право, слід звернутись, до 1 липня, у «єдину приймальню» відділу соціального захисту свого району із заявою та підтверджуючим документом. Зразок заяви, можна буде також завантажити зі сайту управління соціального захисту «Львів соціальний» http://lvivsocialnyj.city-adm.lviv.ua/.

У Держкомтелерадіо працює телефон «гарячої лінії» (044) 239-61-09, за яким можна дізнатися про можливості безкоштовного одержання телетюнерів.

Довідка

Для зручності львів’ян всі «Єдині приймальні» районних відділів соціального захисту працюють без обідньої перерви, й за розширеним графіком з понеділка по четвер з 8:00 до 19:00 год., в п’ятницю з 9:00 до 16:45 год. Існують також корисні послуги «попередній запис на прийом по телефону» та «попередній запис на прийом в режимі он-лайн» на сайті «Львів соціальний». Адреса сайту: http://lvivsocialnyj.city-adm.lviv.ua/

Контакти відділів управління соціального захисту у районах Львова

Галицький:            тел.:  235-80-83     (вул. Ф. Ліста, 5);

Личаківський:       тел.:  235-71-62     (вул. Театральна, 10);

Залізничний:         тел.:  295-82-28     (вул. Виговського, 34);

Франківський:       тел.:  237-50-81     (вул. Ген.Чупринки, 85);

Шевченківський:   тел.:  252-28-40     (вул. Липинського, 11);

Сихівський:            тел.:  254-64-80     (просп. Черв. Калини, 66).

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *