ОСТАННІ НОВИНИ

Львів проведе магічну ніч у бібліотеці

|

27-28 квітня 2012р у Львівській обласній бібліотеці для дітей, що вул. Винниченка 1, відбудеться Магічна Ніч у Бібліотеці. Це перша така ініціатива у Львові, спрямована на поширення польської мови та книги серед дітей польського походження у такому новаторському відображенні. Про це повідомляє Генеральне Консульство Республіки Польща у Львові.

За їхньою інформацією, цей незвичний захід має на меті сприяти налагодженню партнерства між експертами з Польщі і педагогами, котрі працюють у школах з польською мовою викладання, та допомогти батькам відірвати дітей від телевізорів і комп’ютерів та зацікавити їх читанням книг – джерела не лише знань, але й забави і пригод.

Ведучою темою зустрічі є творчість Януша Корчака, видатного педагога і приятеля дітей.

Учасниками заходу є куратор проекту консул Яцек Жур; директор Львівської обласної бібліотеки для дітей Лариса Лугова; представники Міської громадської бібліотеки у Вроцлаві: Йолянта Ґжельчик, керівник відділу промоції  з делегацією; представники видавництва «ЛІТЕРАТУРА» м.Лодзь, Польща; письменники та експерти: Ванда Хотомска – поетеса, журналіст, автор багатьох дитячих книжок, радіо та телепередач, сценаріїв до коротеометражного кіно і театральних вистав; Павел Вакула – займається гумористичним рисунком, вже багато років є працівником тижневика «АНГОРА» та популярного дитячого додатку «АНГОРКА»; Беата Островіцка – автор книг для дітей та молоді; Барбара Гаврилюк – перекладач та радіо-репортером. Діти віком 9-13 років – учні шкіл середніх загальноосвітніх шкіл з польською мовою навчання №3 (Мостиська), №10 та №24 (Львів) та школи в селі Стрілецьке.

Програма заходу:

П’ятниця 27.04 2012 р.

о 19.00 – прибуття учасників з опікунами (вул.Винниченка, 1);

19.15 – 19.45 – знайомство з авторами, спільна забава, поділ дітей на групи;

19.45 – 22.00 – кожна група виконує завдання спільно з авторами: малюнки, укладання віршів, міні-вистави і т.д.;

22.00 – 23.00 – презентація результатів окремих груп; спільна забава;

23.15 – діти переодягаються; перегляд польського фільму на добраніч. Сон.;

Субота 28. 04 2012 р.

7.15  – пробудження, спільний сніданок;

8.00 – сувеніри на згадку, від’їзд учасників.

Організовує захід Генеральне Консульство РП у Львові, спів організаторами виступає Міська громадська бібліотека у Вроцлаві.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *