ОСТАННІ НОВИНИ

У Львівському університеті МНС відзначили 26-річницю аварії на ЧАЕС

|

26 квітня, ректорат, ветерани, курсанти та науково-педагогічний персонал Львівського державного університету безпеки життєдіяльності, ветерани та рятувальники ГТУ МНС Львівщини вшанували ліквідаторів аварії на Чорнобильській атомній електростанції. В заходах взяли участь також представник ЛОДА Павло Петрученко, представник СБУ Львівщини Валерій Пластовець, заступник начальника Західного регіонального управління Державної прикордонної служби Юрій Батюк. Про це повідомляє прес-служба ЛДУ БЖД МНС.

Настоятель церкви Покрови Пресвятої Богородиці о. Роман провів поминальну літургією. Потім відбулося покладання квітів до пам’ятного знаку Героям-ліквідаторам аварії на ЧАЕС. Курсанти, студенти, персонал та гості віддали шану і повагу всім мертвим і живим, хто поклав на жертовню нашого майбутнього своє здоров`я і життя – ветеранам, випускникам та працівникам навчального закладу, які вершили велику справу задля нашого здорового і щасливого майбутнього.

Серед багатьох тисяч ліквідаторів аварії на ЧАЕС є нинішній працівник нашого навчального закладу полковник В`ячеслав Кошеленко та наші ветерани: Анатолій Антонюк, Ігор Іванейко, Олександр Гаврилко, В`ячеслав Кісіль, Артур Лебідь, Андрій Харчук, Орест Юренц і покійний нині Богдан Грицай та Іван Біленко. Саме завдяки мужності таких людей вдалося приборкати ядерну стихію на Чорнобильській АЕС. Серед тих, хто вступив у двобій з «атомним монстром» в ті дні, були курсанти: Віктор Авраменко, Івана Блашко, Олександр Дремлюга, Василь Ілюк, Сергій Климчук, Юрій Колачук, Микола Прудиус, Олександр Свинтицький та Юрій Сауляк.

Звертаючись до присутніх ректор Михайло Козяр зазначив: «Чорнобиль продемонстрував могутність і безсилля людини водночас. Він довів, що людський розум має необмежені можливості, але лише за умови повної відповідальності за вчинки та дії кожного. Сьогодні ми згадуємо наших героїв-рятівників, які першими задля збереження життя та здоров’я майбутніх поколінь жертовно кинулися в бій з пекельним атомом. Ми не маємо права забувати їхній подвиг. Будьмо гідними їх, згадаймо імена загиблих, шануймо тих, хто сьогодні серед нас. Наш святий обов’язок – оточити їх та їхніх близьких турботою та увагою, допомагати їм. Переконаний, що наші серця ніколи не збідніють на добро та милосердя. Президент України Віктор Янукович, Уряд, органи влади на місцях визначають своїм пріоритетним завданням належно дбати про тих, чиї долі понівечив Чорнобиль».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *