ОСТАННІ НОВИНИ

Депутати облради вимагають врегулювати ціни на ринку молочної продукції

|

Центральна влада, а також представники виконавчої влади у Львівській області повинні створити реальні умови як для селян, так і для переробників сільськогосподарської продукції у сфері закуповування та переробки молока на Львівщині. Про це заявив депутат Львівської обласної ради Ярослав Дубневич сьогодні, 26 квітня, на засіданні сесії облради.

Депутат розкритикував виступ представника управління агропромислового розвитку з приводу пропозицій за розглядом цінової ситуації на ринку молока. Зокрема, Ярослав Дубневич назвав недостатніми та половинчастими кроки, які пропонує управління для врегулювання ситуації  з  закупівлею молока в населення.

Я. Дубневич закликав чиновників здійснити перевірку переробних підприємств, з’ясувати, за якою ціною кожне підприємство закуповує молоко, порівняти з цінами в інших регіонах.  Також Я. Дубневич запропонував вивчити рецептуру на переробних підприємства, взнати, що додають у молоко та привести вміст  продукції  до відповідних державних стандартів.

«Питання підтримки свого виробники пов’язане з реалізацію. Слід зібрати всіх місцевих підприємців, котрі мають збутові сітки. Посадити поруч реалізатора і тих хто виробляє продукцію.  Найголовніше – політика контролюючих і дозвільних установ. Терміни перевірок і видачі дозволів повинні бути максимально стислими», – наголосив Ярослав Дубневич.

Він, також додав, що пріоритетом для бюджетних установ в сфері виробництва сільськогосподарської продукції повинні бути саме місцеві виробники.

Фото: Михайло Дашкович

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *