ОСТАННІ НОВИНИ

Обласна рада вимагає звільнити керівника Львівдержрибоохорони

|

На сесії обласної ради депутати ухвалили звернення до голови Державного агентства рибного господарства України, в якому просять не погоджувати на посаду начальника Головного державного управління охорони, використання, відтворення водних живих ресурсів та регулювання рибальства у Львівській області особу без фахової освіти, належного досвіду і відповідного стажу роботи в цій галузі, а також зупинити браконьєрство на водоймах Львівщини. За це рішення проголосувало 72 депутати зі 116.

«На початку 2011 року начальником Головного державного управління охорони, використання, відтворення водних живих ресурсів та регулювання рибальства у Львівській області (далі – Львівдержрибоохорона) призначено Богдана Германа – керівника Сколівського районного осередку Партії регіонів – особи  без фахової освіти, належного досвіду і відповідного стажу роботи в цій галузі. Відтоді на адресу Львівської обласної ради надходять численні скарги і звернення громадських організацій та мешканців області щодо загрозливої ситуації, яка склалася у зв’язку з браконьєрством на водних об’єктах. Упродовж тривалого часу в ЗМІ неодноразово висвітлювалася інформація про резонансні факти браконьєрства на водоймах Львівщини», – заявила голова екологічної комісії ЛОР, депутат Ірина Сех.

За результатами роботи комісія вирішила: визнати незадовільною роботу керівника Львівдержрибоохорони Б. Германа; визнати незадовільною роботу Львівдержрибоохорони; провести службову перевірку стосовно неналежного опрацювання окремих відповідей на запити комісії посадовими особами Львівдержрибоохорони.

Львівська облрада також вимагає зобов’язати Львівдержрибоохорону пред’явити регресний позов до особи, відповідальної за незаконне звільнення державного інспектора Подібка М. В., з метою відшкодування коштів у розмірі понад 41 000 грн.

«Вважаємо неприпустимим обіймання посади державного службовця особою, що підозрюється у використанні корупційних схем та сприянні порушникам природоохоронного законодавства на водоймах Львівщини. Враховуючи вищезазначене, просимо Державне агентство рибного господарства України розглянути це звернення та вжити вичерпних заходів, спрямованих на недопущення погодження особи, яка не відповідає кваліфікаційним вимогам кандидата на заміщення вакантної посади начальника управління охорони, використання і відтворення водних біоресурсів та регулювання рибальства у Львівській облаcті та має вкрай сумнівну репутацію серед рибальської громади Львівщини», – йдеться у звернені.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *