ОСТАННІ НОВИНИ

Екологічні інспектори Львівщини притягнули до відповідальності 392 посадовців

|

Інспекційними підрозділами Державної екологічної інспекції у Львівській області у 1 кварталі 2012 року проведено 849 перевірок додержання вимог природоохоронного законодавства. На порушників природоохоронного законодавства складено 574 протоколи. Про це повідомляє ДЕІ у Львівській області. До адміністративної відповідальності у вигляді штрафів притягнуто 392 посадових осіб і громадян на суму 121,747 тис. грн. З порушників стягнуто 90,678 тис. грн.

На відшкодування збитків, заподіяних державі внаслідок порушення вимог природоохоронного законодавства, відповідачам пред’явлено 36 претензій та позовів на суму 181,673 тис. грн., відшкодовано 26 на суму 72,708 тис. грн.

За порушення вимог природоохоронного законодавства призупинялася виробнича діяльність трьох об`єктів.

Ретельно здійснювався систематичний контроль за додержанням природоохоронного законодавства на підприємствах та об’єктах, віднесених до основних забруднювачів довкілля державного та обласного рівнів.

З метою залучення громадян до участі у вирішенні важливих питань державної екологічної політики, а також для можливості реалізації ними конституційного права на участь у формуванні державної політики, Держекоінспекція постійно здійснює заходи щодо забезпечення вільного доступу громадськості до інформації щодо гострих екологічних проблем, удосконалює роботу в частині налагодження діалогу з громадськими організаціями. Співпраця з громадськістю здійснювалась шляхом залучення представників громадських організацій Львівщини та громадських інспекторів з охорони довкілля до заходів публічного характеру, які організовувала Держекоінспекція, до участі у рейдових перевірках по боротьбі з браконьєрством, під час проведення природоохоронних операцій «Новорічна ялинка», «Первоцвіт», а також в рамках проведення місячника благоустрою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *