ОСТАННІ НОВИНИ

Львівщина знакує автошляхи по-європейськи

|

Львівщина лідирує серед областей України у запровадженні системи ознакування основних міжнародних автошляхів туристичними знаками індивідуального проектування, повідомляє прес-служба Львівської ОДА. Вперше у Львівській області встановлено туристичні інформаційні щити на  автошляху «КПП Рава Руська – Львів», які розроблено за європейськими стандартами у коричнево-білій гамі. 

Такі знаки встановлюють для позначення маршрутів проїзду до туристичних об’єктів, рекомендованих для відвідування туристами та включених до інформаційної бази облікових даних центрального органу виконавчої влади з питань реалізації державної політики у сфері туризму.
По обидві сторони автошляху довжиною 70 км розміщені 17 знаків розміром 1 м x 2 м, що вказують напрямки до унікальних туристичних об’єктів, а саме: до Костелу Св. Миколая 1538 р. в с. Куликів, церкви Св. Михаїла 1598 р. у с.Воля Висоцька, церкви Св. Духа 1502 р. в с.Потеличі, історичних міст Жовкви, Белза, Львова, Василіанського монастиря 17-18 ст. в с.Крехів, Костелу Св.Йосафата 1770-1776 р.р. в м.Рава Руська, а також  ін. Туристів, які в’їжджають до України, зустрічає гостинне вітання на трьох мовах, при виїзді –  побажання зустрічі знову.
Дизайн знаків індивідуального проектування розроблено відповідно до міжнародних стандартів, родзинкою виконання макетів є відображення силуетів реальних об’єктів, а не використання піктограм, написи синхронізовано українською та англійською мовами. До реалізації проекту долучилася ціла команда фахівців, науковців, представників туристичного бізнесу та експертів зі знакування та державних стандартів. 
Розробку впроваджено за сприяння Управління туризму та курортів Головного управління з питань туризму, євроінтеграції, зовнішніх зв’язків та інвестицій облдержадміністрації в рамках Програми розвитку туризму та рекреації у Львівській області на 2011 – 2013 роки та в рамках підготовки туристичної інфраструктури до Євро-2012.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *