Сьогодні проходить День Львова у Відні

|

Вперше культурна столиця України і місто, що прийматиме матчі чемпіонату Європи з футболу 2012 року, – Львів представляє себе у Відні. Таким чином, львів’яни хочуть запросити мешканців Відня приїхати до Львова і помилуватись красою міста. Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

Всі головні події розгортатимуться у Музейному кварталі.

«Дні Львова у інших містах – це проект великий. Він працює упродовж вже багатьох років. Ми робили багато подібного у польських містах. Минулого року ми сконцентрувалися на Східній та Південній Україні. Продовжуємо також і цьогоріч працювати в Україні.

Для нас також дуже важливим туристичним напрямком, звідки приїздять люди і можуть приїжджати набагато більше, є німецькомовна Європа. Ми говоримо про Австрію, Німеччину, Швейцарію. Ми бачимо статистику та зацікавлення цієї частини Європи Львовом», – розповів заступник міського голови з гуманітарних питань Василь Косів.

У рамках цього заходу сьогодні усім мешканцям Відня роздаватимуть міні-запрошення приїхати у Львів – листівки «Welcome to Lviv». О 17.00 год у внутрішньому подвір’ї Музейного кварталу виступить вуличний театр «Воскресіння» з вогняним шоу-виставою «Глорія», а також о 16.00 год для всіх гратиме етно-фольк гурт «Йорий Клоц».

«Головним місцем подій буде Музейний квартал, де буде зосереджено головні локації. У першу чергу ми будемо роздавати міні-запрошення для мешканців Відня, які виглядатимуть у формі листівки, де писатиме про те, що ми їх запрошуємо до Львова, вони будуть з корисною інформацією, з сайтами, де можна більше дізнатися про Львів, з цікавими фактами про Львів», – розповів начальник управління інформаційної політики та зовнішніх відносин ЛМР Андрій Москаленко.

У Бароковій залі Музейного кварталу з 10.00 до 11.30 год відбулась мультимедійна презентація Львова. Для туристичних операторів Відня заступник міського голови Василь Косів зробить презентацію головних туристичних продуктів Львова та фестивалів, керівник міського управління інвестицій Сергій Кіраль презентуватиме головні інвестиційні проекти Львова для місцевого бізнесу, а директор департаменту ЄВРО 2012 Олег Засадний розповість про аспекти проведення ЄВРО 2012 у Львові.  

У Інституті Східноєвропейської історії Віденського університету о 15.00 год відбудеться лекція заступника міського голови Львова з гуманітарних питань Василя Косіва на тему «Львів – культурна столиця України», де він розповість про історію та туристичний бренд Львова.

«Для нас як для європейської компанії дуже важливим є підтримка саме європейського міста – такого як  Львів, тому що воно найбільш ближче до Європи і воно дуже цікаве туристам. Акція, яка зараз буде, – це можливість зробити наш внесок у сам Львів. Раді бути спонсорами такого чудового міста», – розповідає директор компанії «Керхер» у Львові Юлія Дубенська.

Нагадаємо, партнерами проведення Дня Львова у Відні є компанії «Керхер», AVE та «Arzinger».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *