ОСТАННІ НОВИНИ

Прокурор Львівщини констатував зростання кількості умисних вбивств

|

У Львівській області зросла кількість умисних вбивств, крадіжок, розбійних нападів, шахрайств, незаконного поводження із зброєю, підробок документів. Крім того зросла кількість скоєних в області ДТП із смертельним наслідком. Про це на координаційній нараді з керівниками правоохоронних органів Львівщини повідомив прокурор області Олег Василенко.

Зокрема, піддано критиці роботу правоохоронних органів в частині розкриття умисних вбивств минулих років.

 «У кримінальних справах про умисні вбивства минулих років змін на краще щодо їх розкриття, зокрема із застосуванням вогнепальної зброї та на замовлення не спостерігається», – наголосив прокурор Львівської області.

Зокрема, незважаючи на великий залишок таких справ, з яких 96 злочинів, вчинено із застосуванням вогнепальної зброї та вибухівки, протягом останніх 3-х років правоохоронцями не розкрито жодного такого злочину.

 Зазначено, що основною причиною збільшення кількості умисних вбивств є послаблення профілактичної роботи серед населення, особливо у сільській місцевості, оскільки практично кожне третє вбивство скоєно у стані алкогольного сп’яніння, а кожне четверте особами, які раніше уже вчиняли злочини.

В своєму виступі прокурор Львівської області також зазначив, що за результатами вжитих заходів та координації роботи правоохоронних органів досягнуто, загалом, позитивних зрушень у криміногенній ситуації на території регіону. Так, зменшилась кількість злочинів, вчинених в громадських місцях, менше злочинів скоєно в стані алкогольного сп’яніння, дещо зменшилась злочинність серед неповнолітніх.

   Фото: bodyguardsonline

    

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *