ОСТАННІ НОВИНИ

Італійці презентували у Львові програму переробки сміття

|

У Львівській обласній раді відбулося розширене засідання комісії з питань екології, природних ресурсів та рекреації Львівської обласної ради за участю комісії з питань природокористування, охорони довкілля та благоустрою Львівської міської ради, на якому іноземні інвестори представили нові проекти переробки та утилізації сміття. Прол це повідомляє прес-служба Львівської облради.

Під час засідання комісії президент фірми “Фімет Гранді Лаворі” ЛТД Мартіно Сесана та президент фірми “Контакт” ЛТД адвокат Массімо Каррано презентували депутатам механізми реалізації програми закритого циклу “Збір, транспортування, переробка, захоронення відходів (сміття)”. Фірма “Інтер Консалтинг Систем” (США) виступає в цьому проекті фінансовим донором.

Після презентації представники відповіли на запитання, які найбільше хвилюють мешканців області – безпечність та екологічність заводу з переробки (сортування) сміття та полігону твердих побутових відходів, а також подальша доля Грибовицького сміттєзвалища.

Представники італійських фірм запевнили, що попри неприбутковість заходів з рекультивації Грибовицького сміттєзвалища, вони готові долучитися і до цього питання, включно з частковою переробкою складованого там сміття.

Наступна зустріч з представниками фірм “Фімет Гранді Лаворі” ЛТД (Італія), “Контакт” ЛТД (Італія) та “Інтер Консалтинг Систем” (США) запланована на травень. До цього часу Львівська обласна державна адміністрація має підготувати технічну документацію на земельну ділянку, а італійська сторона – розробити деталізований проект збору, вивозу і переробки сміття.

Фото: Львівський портал 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *