ОСТАННІ НОВИНИ

10 львівських курсантів зарахували до елітного козацького реєстру

|

Військовослужбовців Академії Сухопутних військ імені Гетьмана Петра Сагайдачного зараховано до елітного козацького реєстру. Для того, щоби заслужити це право майбутні офіцери Збройних Сил України взяли участь у презентаційному змаганні з автентичного силового випробування «Залізний Кіш». Про це повідомляє регіональний медіа-центр МО України (м. Львів).

Цей спортивний захід у рамках військово-патріотичного виховання молоді було організовано за ініціативи громадських організацій Львівщини. Місцем проведення змагань став спортивний майданчик народного дому «Просвіта» міста Дубляни, що поблизу Львова

У заході, окрім десяти курсантів факультетів ракетних військ і артилерії та підготовки спеціалістів із забезпечення військ Академії Сухопутних військ імені Гетьмана Петра Сагадачного, взяли участь ще близько 10 спортсменів – старшокласників місцевої школи та студентів Львівського національного аграрного університету.

За ходом змагань спостерігали представники Львівського обласного комітету фізичної культури та спорту ОДА.

Мета змагань – ознайомлення громадськості та фахівців-спортсменів із силовим спортивним комплексом, який базується на елементах традиційних козацьких і січових випробувань. Розробники силового двоборства «Залізний Кіш» також запропонували свою новаторську ідею для використання у процесі фізичної підготовки  майбутніх офіцерів Збройних Сил України. Про це йшлося під час семінарського заняття, яке відбулося після завершення змагань.

Варто зазначити, що дане випробування складається з двох вправ: підйому силою на спеціальній кутовій поперечині та перекидання  мішка з наповнювачем через спеціальну конструкцію-«колибу».

Ідея розробки цього силового комплексу належить спортсмену-важкоатлету Віктору Яськіву, який понад 20 років викладав фізичне виховання у Львівському національному аграрному університеті.

«Силовий комплекс «Залізний Кіш» остаточно сформувався у 2010 році. Я витратив близько 4 років на його розробку і теоретичне обґрунтування. Ідею запозичив із класичного спорту та додав елементи підготовки козаків. Сам комплекс базується на сполучені біомеханічних можливостей людського тіла та відкриває значний простір для самовдосконалення спортсмена. Перевагою «Залізного Кошу» є процес комплексного тренування. Тобто, виконуючи одну вправу, спортсмен тренує практично всі групи м’язів. Зараз я запроваджую ці силови вправи серед допризовної молоді  Дублян та інших населених пунктів Жовківського району», – розповів ініціатор змагань Віктор Яськів.

Не зважаючи на те, що курсантам-спортсменам протистояли досвідчені атлети, військовослужбовці продемонстрували відмінний фізичний гарт, командну згуртованість та волю до перемоги. Після нетривалої розминки та підготовчих вправ першим програму змагань виконав керівник групи курсантів – заступник начальника навчального курсу з виховної роботи старший лейтенант Володимир Климович.

За результатами презентаційних змагань, було визначено, що курсанти Академії Сухопутних військ, навіть без попередньої підготовки, спромоглися виконати «козацький мінімум». Тобто виконати вправу на поперечині із додатковою вагою понад25 кілограмів.

Відповідно до встановлених правил козацького двоборства, кожного з курсантів було відзначено спеціальним атестатом «Залізного Коша» про зарахування його елітного реєстру найсильніших спортсменів товариства.

Фото: регіональний медіа-центр МО України (м. Львів).

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *