ОСТАННІ НОВИНИ

Прикордонники говоритимуть мовами збірних, які приїздять в Україну на Євро

|

На час Євро українські прикордонники похизуються знаннями англійської мови та мовами тих збірних, які прибуватимуть в Україну. Про це розповів під час брифінгу голова Державної прикордонної служби України Микола Литвин.

Він зокрема зазначив, що питання володіння іноземними мовами стоїть на державному рівні, тому для військовослужбовців були організовані курси за допомогою університетів у Львові, Харкові, Донецьку та в Києві.

«Також у нашій Академії є факультет іноземних мов, тому в кожній зміні у нас будуть військовослужбовці, які на 80-90% рівні будуть розуміти і відповідати. Буде також декілька офіцерів зв’язку, які будуть розмовляти на тих мовах, збірні яких будуть в цей час прибувати до нас. У штабах також будуть такі офіцери. Тому я не бачу жодних проблем», – зазначив М.Литвин.

Він також додав, що було би добре, якщо в інших країнах теж вивчали українську та польську мови. «Було би добре, якщо в тих країнах, де проходять подібні заходи, вивчали українську мову, польську і теж зустрічали нас зі словами «Добрий день», «Дякую», тощо. Ми виявимо в цьому плані дуже велику гостинність і обізнаність. Всі хто до нас приїде, будуть це відзначати», – додав голова Держприкордонслужби України.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *