ОСТАННІ НОВИНИ

Україною гуляють тисячі підроблених документів

|

Українці все частіше користуються підробленими документами. Тепер варто пильнувати не тільки, щоб вас не обдурили, показавши фальшивку, а й самим не піддатися спокусі користуватися такими паперами, повідомляє ТСН.

Нині людина без роботи може отримати банківський кредит, візу або субсидію без особливих труднощів. Варто лише придбати довідку про доходи в інтернеті. Швидко і недорого. Тепер в інтернеті можна купити будь-який документ. До коштовних дипломів та водійських посвідчень приєдналися різноманітні довідки. Зокрема, про доходи. Працювати не обов`язково. “Довідку можна взяти, вона буде коштувати тисячу гривень. Банк буде перевіряти, але там усе буде нормально… “, – запевняють на іншому кінці дроту.

Фальшивій довідці гарантують абсолютну легальність. У банках цей документ вимагають, приміром, при оформленні кредиту. Тому безробітний, придбавши підробку, має можливість позичити гроші без необхідності їх повернення. “Охочих до легких грошей в Україні достатньо. Але в банків за період кризи з`явилося достатньо інструментів припиняти такі речі”, – переконує директор банківського центру організації продажів Олексій Руднєв. Банкіри про способи викриття шахраїв не говорять. Проте знають їхню подальшу долю. Найстрашніше – клієнт потрапляє до чорного списку і вже ніколи не зможе отримати кредит. Якщо обдурити фінансову установу вдалося, підключають міліцію. “До кримінальної відповідальності можуть бути притягнуті не лише ті люди, які виготовляють документи, а і ті люди, які ними користуються”, – каже речник МВС Володимир Поліщук. За виготовлення підроблених документів можна отримати до 5 років в`язниці, за користування – до двох. Уже цього року міліція зафіксувала 3, 5 тисячі фактів паперових фальшивок. Утім, бізнес на довідках процвітає.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *