ОСТАННІ НОВИНИ

На «Рава-Руській» «вгамовували» неадекватних уболівальників

|

Сьогодні, 18 квітня, голова Державної прикордонної служби України Микола Литвин та Головний комендант Прикордонної варти Республіки Польщі Домінік Трач відвідали міжнародний пункт пропуску «Рава-Руська – Гребенне», де перевірили стан готовності прикордонних постів до пропуску вболівальників та гостей Євро-2012.

У цей час на кордоні відбувався тренінг зі спільного контролю українських та польських прикордонників, під час якого було відпрацьовано реагування на можливі нестандартні ситуації, які можуть виникнути в пунктах пропуску під час перетину кордону футбольними фанатами.

Так, до пункту пропуску на польській стороні, де сьогодні українські та польські прикордонники здійснювали спільний контроль, під`їхав автобус із польськими фанами. Молоді люди вели себе дещо неадекватно – вони кричали, не хотіли надавати свої паспорти для перевірки, розгойдували автобус. Прикордонники намагалися вгамувати уболівальників і здійснити паспортний контроль, але це вдалося зробити лише після того, як на місце події були викликані групи швидкого реагування польської прикордонної варти. Уболівальників силомісць вивели з автобуса, заспокоїли і після перевірки документів та речей посадили у транспортний засіб та відправили до України.

Голови обох служб під час брифінгу зазначили, що тренінг їм сподобався і вони задоволені рівнем готовності прикордонних служб. Адже такі тренування сприяють посиленню безпеки на кордоні, вдосконаленню взаємодії та обміні інформацією між прикордонниками, а також створять комфортні умови для громадян, які перетинатимуть державний кордон.

«Я дуже задоволений проведеним тренінгом. Зважаючи на те, що я лише нещодавно на цій посаді (тиждень – ред..), мені відомо про ситуацію на українсько-польському кордоні. Проведення спільного контролю сподіваюсь вирішить ці питання на час Євро» – сказав Д.Трач. 

Зі свого боку Микола Литвин зауважив, що польські колеги провели ці заняття з великою повагою до прав людини. «Методика польських прикордонників відрізняється від тої, яку я бачив. Мені дуже це сподобалось», – сказав М.Литвин.

Варто зазначити, що спільний тренінг передбачає одночасне прикордонне та митне оформлення осіб лише один раз на польському боці представниками контрольних служб обох країн. Така технологія перевірки документів та транспорту проводитиметься під час Євро-2012 для зручності та економії часу.

Окрім того, під час робочої зустрічі голови обох прикордонних служб домовилися про запровадження спільного патрулювання й на інших ділянках українсько-польського кордону та обговорили питання функціонування пунктів пропуску в контексті проведення Євро-2012. Зокрема, основну увагу було акцентовано на питаннях протидії протиправній діяльності та обміну інформацією між прикордонними відомствами. Очільники також зазначили, що це був не останній спільний тренінг на українсько-польському кордоні.

Варто також зазначити, що після запровадження спільного контролю на польській стороні діятиме український мобільний комплекс «Поток-А».

Свою робочу зустріч голова Державної прикордонної служби України Микола Литвин та Головний комендант прикордонної Варти Республіки Польщі Домінік Трач мають продовжити й завтра. Вона проходитиме на «Арені-Львів» та у львівському аеропорту.

Фото: Львівський портал 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *