ОСТАННІ НОВИНИ

Українці не мають власних коштів на купівлю житла

|

Продажі житла в Києві та Україні зростуть тільки за державної підтримки. До такого висновку прийшли девелопери, банкіри і продавці, які брали участь у бізнес-сніданку «Девелопери і банки: розвиток відносин на ринку первинної житлової нерухомості», організованому Ukrainian Real Еstate Club.
Як повідомив кореспондент Building.ua, учасники бізнес-сніданку зійшлися в думці, що за навіть за існування  відкладеного попиту на ринку, населення не здатне придбати житло без допоміжних фінансових інструментів: поетапна виплата, розстрочка, кредити за доступними ставками.
За даними «Промінвестбанку», мінімальна кредитна ставка, можлива на сьогодні в Україну, – 15%, і за прогнозами експертів, зниження ставки до кінця року очікувати не варто.
За словами учасників клубу, визначальними факторами, що впливають на успішний продаж житла, є: ціна, місце розташування об`єкта, наявність соціальної інфраструктури, якість матеріалів, дизайн та архітектура.
Як зазначив Костянтин Браво, комерційний директор компанії «Нест», на сьогодні успішними продажами вважається 4-5 за місяць по об`єкту.
Андрій Малафєєв, підкреслив, що зниження вартості будівництва неможливо без втрати в якості: «Незважаючи на те, що технології дешевшають, ціни на матеріали зростають. Сьогодні вартість будівництва кв.м дорівнює $ 500 – це ціна за коробку без інших видатків, а їх зниження можливе лише за рахунок зниження витрат на будматеріали, що спричинить за собою погіршення якості ».

Фото: Львівський портал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *