ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові офіційно відкрили Дні Луганська

|

У Львові сьогодні стартували Дні Луганська. Урочисте відкриття заходів відбулось на площі Ринок. Делегація з Луганська подарувала львів’янам символ свого міста – дерев’яну скульптуру бабака. Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

«Ми за останні 2 роки мали честь презентувати Львів у багатьох містах – в Луганську, Дніпропетровську, Запоріжжі, Харкові. Але ми з особливою теплотою згадуємо Дні Львова в Луганську – прекрасна атмосфера добра, розуміння. Дуже символічно і приємно, що перший візит у відповідь маємо від міста Луганська. Ми маємо багато міст-побратимів у світі, але хочеться, щоб найбільшими нашими побратимами були міста України. Щоб через таке спілкування ми краще пізнавали один одного, щоб бачили велич, силу і потугу нашої країни», – зазначив під час відкриття міський голова Львова Андрій Садовий.

Після офіційного відкриття львів’янам подарували скульптуру дерев’яного бабака. Також під час офіційного відкриття кілька композицій виконав Луганський муніципальний оркестр духової і естрадної музики.

«Ми вдячні за запрошення. Ми привезли подарунок – невеличку скульптуру бабака, тварини, яка є символом Луганщини. Цей подарунок – символ наших дружніх відносин. Вдячні, що ви відрили для луганчан місто Львів. Багато наших земляків прагнуть бути у Львові. Сьогодні ми підпишемо Меморандум про співпрацю, в рамах якого ми сподіваємось, що наші мешканці будуть приїжджати до Львова і цим ми будемо збагачувати нашу культуру. Ми також привезли частину культурних скарбів Луганська.

Ми знаємо, що місто Львів – дуже історичне, українське місто, де шанують українську культуру. Тому сподіваємось, що наші стосунки будуть дуже дружніми», – зазначив заступник міського голови Луганська Олександр Ткаченко.

Львів’яни та гості міста зможуть продегустувати та придбати продукцію луганських підприємств протягом двох днів на площі Ринок. Також на площі Ринок є виставка дерев’яних скульптур народного майстра Олександра Романенка, яка присвячена «ЄВРО-2012».

 Фото: прес-служба ЛМР

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *