ОСТАННІ НОВИНИ

Залізничники України, Польщі, Росії та Білорусі співпрацюватимуть на Євро

|

Залізничні перевізники України, Польщі, Росії та Білорусі у Варшаві підписали Меморандум про взаємодію в організації залізничних пасажирських перевезень під час проведення чемпіонату Європи з футболу 2012 року. Про це повідомляє прес-служба Міністерства інфраструктури України.

Підписи під меморандумом поставили генеральний директор Російської федеральної пасажирської компанії Михайло Акулов, голова правління АТ PKP Intercity Януш Малиновський, заступник генерального директора Білоруської залізниці Володимир Михайлюк і начальник головного пасажирського управління Укрзалізниці Олександр Іванько.

Згідно з меморандумом, сторони організують додаткові пасажирські поїзди для перевезення вболівальників між містами Росії, України, Білорусі і Польщі, оптимізують митні та прикордонні процедури для гостей Євро-2012.

Для цього були розроблені концепції пересадочного сполучення між Росією і Польщею.

Передбачається, що під час Євро-2012 з Росії в Польщу буде здійснено загалом 42 залізничні рейси, які проходитимуть через Білорусь. Між Україною та Польщею буде організовано курсування 18 додаткових поїздів.

Як повідомив начальник головного пасажирського управління Укрзалізниці Олександр Іванько, після грудневого жеребкування у Києві спільно з колегами із інших країн створено кілька робочих груп, які “опрацювали додаткові маршрути пасажирських перевезень”.

Окрім 18 додаткових поїздів між Україною і Польщею, за потреби, якщо зростатиме пасажиропотік між Україною і Росією можна організувати курсування 20-30 додаткових поїздів у різних напрямках. “Водночас, в основних поїздах, які щодня курсують за маршрутами Київ-Варшава і Київ-Берлін, доукомплектуємо кількість вагонів до 12-ти”, – зазначив Олександр Іванько.

Фото: Львівський портал 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *