ОСТАННІ НОВИНИ

Після Євро необхідно провести у Карпатах Олімпіаду, переконаний Борзов

|

Проведення в Україні зимових Олімпійських ігор 2022 року зможе вплинути на Західноукраїнський регіон навіть сильніше, ніж Євро-2012 – як в соціально-економічному, так і спортивному аспекті. Адже йдеться про низку видів спорту, які будуть розвиватись в регіоні, і саме вони прокладуть надійну дорогу для спортивного туризму. Про це в коментарі Інформаційному центру «Україна-2012» заявив легендарний спортсмен, президент федерації легкої атлетики України Валерій Борзов.

За його словами, виграти заявку на проведення Олімпіади-2022 Україна має реальні шанси.

Знаменитий легкоатлет переконаний, що після Олімпіади унікальний Карпатський регіон буде не менш популярним, ніж європейські лижні курорти. «Потенціал Карпат довгі роки був недооцінений. Наші гори нічим не поступаються австрійським Альпам, якщо створити тут відповідну інфраструктуру. Ще за часів Радянського Союзу обговорювались подібні проекти, багато говорили про виведення Карпат на міжнародний рівень, але жоден проект не зрушив з мертвої точки. Сьогодні ми маємо реальний шанс створити тут бази як для відпочинку, так і для розвитку зимових олімпійських видів спорту. Проте почати готуватись до заявки слід вже сьогодні», – наголосив Валерій Борзов.

Проект Євро, на переконання віце-президента Національного олімпійського комітету, відкриє для Європи регіон Західної України, а Олімпіада-2022 укріпить економіку і соціальну політику цих областей. Адже завдяки масштабному проекту створюються велику комерційні підприємства, створюються тисячі робочих місць.

Олімпіада-2022 може стати новим обличчям регіону, на додачу, можна буде залучити молодь і школярів до зимових видів спорту, переконаний знаменитий легкоатлет.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *