ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові презентували дизайн форми волонтера на Євро-2012

|

Дизайн форм волонтерів приймаючого міста Львова презентували сьогодні, повідомляє прес-служба Львівської міської ради. Комплект форми волонтера Приймаючого міста Львів буде складатися з футболки, шортів, кепки, куртки та сумки. Розробниками цієї форми є кафедра дизайну Академії мистецтв. Про це повідомив директор департаменту «ЄВРО 2012» Олег Засадний.

«Минулого тижня було завершено розробку дизайну. Очікується, що до кінця травня форма вже буде готова і видана волонтерам. При розробці форми ми керувалися концепцією бренду міста, дотриманням загального стилю  та культури міста.  Тому для форми використані жовті та коричневі кольори. Вартість кожного комплекту форми становить 400 гривень», – розповів Олег Засадний.

«Чемпіонат Європи з футболу 2012 року у Львові організовуватимуть львів’яни. 96% волонтерів приймаючого міста – це особи, які постійно або тимчасово проживають у Львові. Решта 4% – це добровольці з інших регіонів України та мешканці інших країн. З-поміж українських міст найактивнішими виявились жителі Івано-Франківської та Тернопільської областей. Окрім українців, до волонтерської служби приймаючого міста Львова приєднаються громадяни Сполучених Штатів Америки, Австралії, Росії, Білорусії, Німеччини, які допомагатимуть у медіа-центрі та інформаційно-довідковому супроводі», – розповіла координатор волонтерської служби Приймаючого міста Львів Марія Чубата.

Волонтери приймаючого міста зможуть надати необхідну інформацію гостям та вболівальникам, які завітають до міста під час Турніру: 85% з них володіють англійською мовою на розмовному або вище розмовного рівня, 18% – володіють польською, 10% – німецькою. Є такі добровольці, які, окрім однією із вище зазначених, володіють додатково португальською, іспанською, шведською, японською, словацькою, турецькою мовами.

Оскільки цільовою аудиторією, з якою працюватимуть волонтери приймаючого міста є вболівальники, туристи та журналісти, які перебуватимуть у місті до, під час та після закінчення матчів, найбільшим підрозділом є «Інформаційно-довідковий супровід», де допомагатиме третина від загальної кількості волонтерів. 150 добровольців буде задіяна у підрозділі «Фан-зона», близько 100 – працюватиме із українськими та іноземними журналістами у міському медіацентрі, 40 – колл-центрі.Окрім того, волонтери допомагатимуть у волонтерському центрі, фан-посольстві, забезпечуватимуть організаційну підтримку заходів на фан-зоні та мовний супровід служб безпеки.

Окрім незабутнього досвіду організації третьої найбільшої події в світі, нових знайомств та знань, кожен з волонтерів  отримає комплект форми, право безкоштовного проїзду в міському комунальному транспорті під час турніру, доступ до волонтерського центру, де для них буде зорганізована розважальна програма. Організатори забезпечують добровольців одноразовим харчуванням, зв’язком та страхують від нещасних випадків.

Дизайн форми волонтера затверджений групою з візуалізації, яка відповідає за розробку елементів оформлення Львова під час УЄФА ЄВРО 2012™.

Як зазначила Марія Чубата, вже були проведені тренінги серед керівників підрозділів волонтерської служби, де волонтери отримали знання в таких напрямках як лідерство, комунікація та здобули загальне уявлення про чемпіонати футболу та волонтерську діяльність. Окрім того, в квітні був виданий спеціальний посібник для волонтера, який містить всю необхідну інформацію, яку повинен знати кожен волонтер. Також очікується, що до кінця квітня відбудуться загальні тренінги для волонтерів, а в середині травня – спеціалізовані.

Фото: прес-служба Львівської міської ради 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *