ОСТАННІ НОВИНИ

Санаторії чиновників з`їдають майже 20% бюджету МОЗ

|

Цьогорічна сума бюджетних видатків на санаторії Держуправління справами  і Верховної Ради – це 17% усіх загальнодержавних видатків Міністерства охорони здоров’я.

Про це свідчать дані моніторингу, який здійснює Лабораторія законодавчих ініціатив за підтримки Міжнародного фонду “Відродження”. 
За інформацією експертів, таку ж суму складають деякі субвенції для місцевих бюджетів, які розподіляє МОЗ на придбання медичного обладнання та матеріалів.

У 2010 році витрати на згадані санаторії склали 144 млн. грн., у 2011 році – 247 млн. грн., а у 2012 році закладено понад 200 млн. гривень. 
“На санаторії для чиновників витрачають кошти, які можна було б спрямувати на допомогу поліклінікам і лікарням”, – зазначають у лабораторії законодавчих ініціатив.
“Крім того, санаторії як заклади відпочинку, за словами фахівців, працюють на конкурентному ринку туристичних послуг – у Карпатах і Криму. Отже, така підтримка державних санаторіїв викликає питання не тільки з погляду справедливості й неупередженості розподілу бюджетних видатків, але й у контексті впливу на конкуренцію на ринку послуг відпочинку”, – додають у повідомленні.

Чиста політика, Українська правда

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *