Українські та польські військові готують безпечне небо до Євро – 2012

|

11 квітня, у Вінниці відбулася робоча зустріч керівного складу Повітряних Сил Збройних Сил України та Республіки Польща. Про це інформує Департамент преси та зв’язків із засобами масової інформації Міністерства оборони України.

Українську військову делегацію очолював командувач Повітряних Сил Збройних Сил України генерал-полковник Сергій Онищенко. Іноземну делегацію на заході очолив командувач Повітряних Сил ЗС Республіки Польща генерал-лейтенант Лех Маєвські.

Сторони обговорили перспективи подальшого співробітництва, зокрема, з питань організації взаємодії повітряних сил обох держав під час проведення фінальної частини чемпіонату Європи з футболу у 2012 році, а також обміну досвідом щодо функціонування Командного центру Повітряних Сил Збройних Сил України (Центру повітряних операцій). В ході робочого засідання також були порушені питання реформування військової авіації і військ протиповітряної оборони, досягнення взаємосумістності за стандартами НАТО, обміну інформацією про повітряну обстановку, заходи пошуково-рятувального забезпечення та метеорологічну обстановку.

Крім того, українські та польські військові обговорили можливість проведення двостороннього тренування визначених сил і засобів, які залучаються до виконання завдань із забезпечення безпеки проведення Євро-2012, а також перспективу двостороннього навчання “Безпечне небо-2013”.

– Повітряні сили наших країн готові до проведення Євро-2012. Досягнуті домовленості з багатьох питань та успішне проведення минулого року навчання “Безпечне небо –2011”з відпрацювання різноманітних позаштатних ситуацій та варіантів реагування на ймовірні повітряні загрози, є яскравим тому підтвердженням, – зазначив генерал-лейтенант Лех Маєвські.

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *