ОСТАННІ НОВИНИ

У Львівській облраді відбулася зустріч з делегацією Сербії

|

У Львівській обласній раді відбулася зустріч з головою Національної ради української національної меншини Сербії Йосифом Сапуном та його заступником Міхалом Крижачиком. Обласну раду на зустрічі представляли перший заступник голови Петро Колодій, заступник голови облради Валерій П’ятак, депутати, інформує прес-служба Львівської облради.

Делегація українців Сербії має на меті підписати новий Меморандум про співпрацю між Львівською обласною радою, облдержадміністрацією та Національною радою української національної меншини Сербії. Попередній – терміном на п’ять років – було підписано у 2007-му і його дія вже закінчилася. Керівництво Львівської обласної ради охоче погодилося продовжити угоду про співпрацю.

Як йшлося на зустрічі, вже є добрий досвід участі творчих колективів і митців із Львівщини в Сербському фестивалі української пісні «Калина». Також у рамках співпраці маленькі українці з Сербії беруть участь в міжнародних українознавчих таборах, які традиційно проходять на Львівщині.

Серби також пропонують розглянути можливість проведення літньої школи українознавства для дітей та молоді українського походження з Сербії у Львівській області. А також розглянути можливість тіснішої співпраці на культурному, інформаційному та освітньому рівнях.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *