ОСТАННІ НОВИНИ

До Великодня у Львові відбулась акція «Подаруй дитині усмішку»

|

 Напередодні Великодня одинокі львів’яни похилого віку, які перебувають на обслуговуванні у Львівському міському територіальному центрі, спільно із його працівниками підготували акцію «Подаруй дитині усмішку». Акція відбулась в рамках благодійного марафону «Львів соціальний», інформує прес-служба Львівської міськради.

«У ході акції наші підопічні спільно з працівниками центру підготували власноруч виготовлені на майстер-класах елементи декору українського національного строю – це кутасики, які передамо разом із кольоровими олівцями, фарбами, розмальовками, книжечками, закупленими з коштів жертводавців, важкохворим дітям, що перебувають під опікою Благодійного фонду «Крила надії». Адже напередодні Світлого свята Воскресіння Христового, яке несе в собі філософію добра, турботи за ближнього, ми вирішили зробити приємне цим діткам, які в часі святкувань змушені перебувати у лікарні. Мені приємно констатувати, що наші підопічні, бабусі, дідусі, радо відгукнулись на цю акцію, й долучились до неї, оскільки усмішка кожної дитини є найбільшою радістю для нас», – повідомила працівник відділення соціально-побутової реабілітації Львівського міського терцентру Віра Костецька.

Нагадаємо, сьогодні Львівський міський територіальний центр, який є у підпорядкуванні управління соціального захисту, обслуговує більше 2,4 тис. львів’ян з числа непрацездатних одиноких у похилому віці громадян, клієнти якого отримують соціально-побутові послуги.

«Минулого року управління соціального захисту спільно з прес-службою й управлінням молоді, сім’ї та спорту започаткували благодійний марафон під гаслом «Львів соціальний», який стартував напередодні Великодня. Так, минулоріч, в рамках марафону вдалось організувати 9 акцій, якими охопили 520 потребуючих львів’ян, це зокрема майстер-класи, безкоштовні екскурсії, розважальні заходи. Відтак, цьогоріч ми вирішили не відступати від цієї ідеї, і вже знову напередодні свята Великодня, акцією «Подаруй дитині посмішку» стартував цьогорічний благодійний марафон «Львів соціальний», – наголосила заступник начальника управління соціального захисту Львівської міської ради Наталія Кузяк.

Довідка

Благодійний марафон «Львів соціальний» покликаний об’єднати можливості усіх ланок міської влади та вийти за рамки прописаних міських та державних програм. У рамках проекту без залучення бюджетних коштів проводиться ряд соціальних акцій для різних категорій потребуючих громадян: люди з вадами здоров’я, люди похилого віку та ін. Це ті люди, які потребують опіки і уваги від громади, оскільки в силу об’єктивних обставин не мають змоги жити повноцінно.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *