ОСТАННІ НОВИНИ

Державні допомоги на дітей отримує 37 тис львівських сімей

|

У Львові мешканці активно звертаються за отриманням державних допомог сім’ям із дітьми. Зокрема, за відповідними допомогами протягом першого кварталу 2012 року до відділів управління соціального захисту ЛМР звернулось близько 10 тис. львів’ян. Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради. 

За інформацією управління соціального захисту ЛМР, загальна  кількість одержувачів цих видів допомог на початок квітня становила 36,7 тис. сімей, яким з початку цього року виплачено майже 84 млн. грн.

Зокрема, надано допомогу при народженні дитини, допомогу по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку, допомогу на дітей, над якими встановлено опіку чи піклування, допомогу на дітей одиноким матерям, допомогу при усиновленні дитини, а також тимчасову державну допомогу дітям, батьки яких ухиляються від сплати аліментів.

«Найбільша сума виплат державних допомог на дітей припадає на виплату одноразової допомоги при народженні дитини – майже 51 млн. грн. Це пояснюється високим розміром допомоги, який є актуальним на сьогодні. Так, розмір цієї виплати з 1 квітня 2012 року становить: на першу дитину – 27 330 грн.; на другу дитину – 54 660 грн.; на третю і кожну наступну дитину – 109 320 грн. Розмір допомоги визначається з урахуванням затвердженого прожиткового мінімуму на дітей віком до 6 років, сьогодні він становить 911 грн. та затвердженої законодавчо суми допомоги на дитину: на першу дитину 30 прожиткових мінімумів, на другу – 60 прожиткових мінімумів, на третю і кожну наступну – 120 прожиткових мінімумів», – розповіла заступник начальника управління соціального захисту ЛМР Наталія Кузяк.

Нагадаємо, для оформлення цих та інших видів соціальних допомог мешканцям слід звертатись у «Єдині приймальні» районних відділів соціального захисту за місцем реєстрації. Всі «Єдині приймальні» працюють без обідньої перерви і за розширеним графіком: з понеділка до четверга з 08:00 до 19:00 год, в п’ятницю – з 9:00 до 16:45 год. Для зручності львів’ян, існують також послуги «попередній запис на прийом по телефону» та «попередній запис на прийом в режимі он-лайн» на сайті «Львів соціальний» за адресою: http://lvivsocialnyj.city-adm.lviv.ua/

Довідка

Контакти відділів управління соціального захисту у районах Львова

Галицький:                      тел.:  235-80-83     (вул. Ф. Ліста, 5);

Личаківський:                 тел.:  235-71-62     (вул. Театральна, 10);

Залізничний:                    тел.:  295-82-28     (вул. Виговського, 34);

Франківський:                  тел.:  237-50-81     (вул. Ген.Чупринки, 85;)

Шевченківський:             тел.:  252-28-40     (вул. Липинського, 11);

Сихівський:                      тел.:  254-64-80     (просп. Черв. Калини, 66).

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *