ОСТАННІ НОВИНИ

Прокурори вчилися захищати інтереси бюджетників

|

Генеральною прокуратурою України з метою підвищення ефективності правозахисної діяльності у бюджетній сфері сьогодні, 6 квітня, проведено науково-практичний семінар на базі прокуратури Львівської області, за участю заступників прокурорів Вінницької, Волинської, Закарпатської, Житомирської, Івано-Франківської, Львівської, Рівненської, Тернопільської, Хмельницької, Чернівецької областей та керівників галузевих підрозділів цих прокуратур. Про це повідомили у прес-службі прокуратури Львівської області.
Посилення правозахисної діяльності у бюджетній сфері – одне з першочергових завдань органів прокуратури, адже від стану законності на цьому напрямку залежить добробут населення та держави в цілому – на цьому наголосив під час відкриття семінару заступник Генерального прокурора України Віктор Занфіров.
У своєму виступі він також відзначив, що на даний час Генеральною прокуратурою України розроблена нова концепція правозахисної діяльності, в тому числі й у згаданій сфері, яка сприяє забезпеченню правопорядку при проведенні органами прокуратури перевірок та дієвого реагування з метою усунення порушень, відшкодування завданих державі збитків та притягнення винних осіб до встановленої законом відповідальності. Вказане питання перебуває на постійному контролі Генерального прокурора України.
Відтак у ході семінару обговорено проблемні питання, які виникають під час прокурорсько-слідчої діяльності, та напрацьовано шляхи удосконалення роботи на вказаному напрямку. Учасниками окреслено підходи в організації перевірок законності використання бюджетних коштів під час закупівель товарів, робіт і послуг, утримання бюджетних установ. Акцентовано також і на питанні організації перевірок додержання законодавства органами Державної фінансової інспекції та Державного казначейства при здійсненні державного фінансового контролю.
Особливу увагу учасники семінару приділили організації правозахисної діяльності органів прокуратури щодо додержання вимог законодавства при виконанні бюджетної програми з підготовки України до чемпіонату Європи з футболу.
Надалі, як відзначено під час семінару, робота органів прокуратури, спрямована на захист інтересів держави у вказаній сфері, повинна ще більш посилитись.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *