ОСТАННІ НОВИНИ

Аграрний університет звинувачує «Свободу» у спробі рейдерського захоплення майна вишу

|

Львівський національний аграрний університет заявляє, що депутати міської ради Дублян (де розташований виш) від ВО «Свобода» намагаються перебрати у свою власність ще три приміщення загальною площею близько 5900 метрів квадратних, які здавна належать ЛНАУ. Про це повідомили у прес-службі ВНЗ.
«До зони владних інтересів потрапили будинок побуту, студентський гуртожиток та колишній хімічний корпус. При цьому останні два були збудовані ще у другій половині ХІХ століття спеціально для потреб університету. Очевидно, що передача будинків у комунальну власність є першим кроком до їх переходу у приватну власність. Як це вже сталося із колишніми складами, де мав би бути створений просвітницький центр, а натомість вони продані міською радою приватному підприємцеві під ресторан», – заявили у ВНЗ.
На даний момент приміщення хімічного корпусу знаходиться у оренді лікарні (орендна плата – 1 грн. на рік), у чому університет зацікавлений, оскільки має понад 10 тисяч студентів та 1860 працівників, які можуть користуватися її послугами. У гуртожитку мешкають студенти та люди, що отримали колись місце як працівники університету, окрім того, у приміщенні розташована адміністрація студентського містечка, а також міська рада. Третє приміщення – будинок побуту – університет готовий передати для потреб міської ради.
«Але варто звернути увагу на те, що владу чомусь зовсім не цікавлять об’єкти, які забезпечують життєдіяльність міста та будинки, що не становлять високої матеріальної цінності. До прикладу, місто не хоче приймати на свій баланс водозабірні споруди, тому водопостачанням та водовідведенням займається університет. Не потрібні також міській раді ні будинки на вулиці Зеленій, ні у селі Підліски, ні гуртожиток учгоспу», – заявили у ВНЗ у відповідь на звинувачення з боку «свободівців».
Зокрема, від представників міської ради – голови Василя Поповича – та ВО «Свободи» – депутата Володимира Тістика та заступника голови Жовківської райради Богдана Юрдиги лунають закиди, що університет прагне сам приватизувати ці приміщення, а після цього лікарню із хімічного корпусу виселити.
Учора під стінами вишу пройшла акція протесту мешканців Дублян та представників ВО «Свобода», які протестували проти начеб то незаконних дій ВНЗ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *