ОСТАННІ НОВИНИ

У музеї «Дрогобиччина» виставка авторських ляльок

|

У Галереї сакрального мистецтва музею «Дрогобиччина» експонується виставка ляльок ручної роботи місцевої майстрині  Ярослави Сенюк. Про це йдеться в повідомленні музею.

 Іграшки оселилися у двох залах галереї. Представлено 200 ляльок, які авторка поділила за темами відповідно до костюмів, у які вони одягнуті.

 Ярослава Сенюк використовувала для лялькового одягу історичні та етнографічні мотиви різних українських регіонів, а також – фантасмагоричні елементи, що народилися в її уяві.

 Можна ознайомитися із дитячими іграшками у таких тематичних серіях: «Лемківщина», «Бойківщина», «Європейський костюм», «Львівські панянки», «Краків’янки», «Ляльки з бабусиної скрині» «Пори року» тощо.

 Іграшки – це прикладне мистецтво, що може бути цікаве як малечі, так і дорослим. Адже ляльками  Ярослави Сенюк можуть не тільки бавитися наймолодші – іграшки також є оберегами. Частину з них авторка зробила на основі свяченого зілля.

 Ярослава Сенюк займається виготовленням іграшок 2 роки. Власне, результати її праці у цій сфері представлені на виставці. Музей «Дрогобиччина» запрошує усіх оглянути представлені роботи.

 Виставка триматиме до 20 квітня

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *