ОСТАННІ НОВИНИ

Тігіпко пропонує не платити студентам зарплату

|

 Кабінет міністрів у новому проекті закону “Про зайнятість населення” пропонує ввести норму, згідно з якою оплата стажування студентам ВНЗ і учням ПТУ не буде обов`язковою. Про це в ході брифінгу повідомив віце-прем`єр-міністр – міністр соціальної політики Сергій Тігіпко.

“Ми впроваджуємо стимули для стажування студентів та учнів ПТУ до шести місяців. Роботодавець за згодою сторін може звільнятися від виплати заробітної плати в період стажування. Сьогодні це забороняє українське законодавство. Якщо беруть людину на роботу, йому обов`язково повинні платити зарплату. Але молодій людині дуже часто вигідно просто отримати досвід навіть без виплати зарплати. Це підвищить її конкурентоспроможність на ринку праці. Тому ми пропонуємо ввести таку норму”, – пояснив соціальний міністр.

Крім того, уряд пропонує у трудовій книжці в обов`язковому порядку робити запис про проходження стажування студентом, “що буде свідчити про досвід роботи”. “Роботодавець може виплатити заробітну плату за період стажування, але при цьому звільняється від єдиного соціального внеску”, – уточнив Тігіпко.

Нагадаємо, Мінсоцполітики ініціює в рамках законопроекту “Про зайнятість” заборону кадровим агентствам надавати платні послуги громадянам.

ТСН

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *