ОСТАННІ НОВИНИ

Митниця визначила, що можна ввозити фанам на Євро-2012

|

Митна служба Польщі опублікувала перелік того, що можна провезти на чемпіонат Європи по футболу-2012 вболівальнику з країни, що не входить до складу ЄС. Перелік виданий у вигляді листівки, передає АіФ.

Як сказано в пам’ятці, товари, призначені для особистого користування пасажирами або членами їх сімей, а також подарунки ввозяться із звільненням від сплати митних зборів і податків, якщо загальна вартість цих товарів не перевищує 300 євро при перетині кордону на сухопутному транспорті і 430 євро – при перетині кордону на повітряному або морському транспорті.

Ліміт грошової суми, що не підлягає обов`язковому декларуванню, складає 10 тисяч євро.
Автори пам`ятки нагадують, що на сухопутному транспорті без сплати податків і мит можна ввозити не більше 40 сигарет (двох пачок), на морському і повітряному транспорті – не більше 200 штук (10 пачок).

Алкоголю міцністю понад 22% дозволено ввозити один літр. Також можна ввозити чотири літри неігристого вина і16 літрівпива.

Для особистого користування також можна ввезти п`ять маленьких упаковок ліків і продукти харчування без проходження санітарного контролю тільки для особистого користування в кількості, що не вказує на їх використання в комерційних цілях. Ввезення продуктів тваринного походження (м’ясних, ковбасних виробів, молочних продуктів) категорично заборонене.

Дозволено ввезення п`яти домашніх тварин за умови, що вони помічені електронними ідентифікаторами, і що ним зроблені усі необхідні щеплення. При провезенні тварин необхідно буде заповнити декларацію про те, що вони будуть вивезені назад.

З документів при собі необхідно мати паспорт, водійське посвідчення (якщо в`їжджати на автомобілі), свідоцтво про реєстрацію, страховий поліс – зелену карту. При користуванні чужим автомобілем також потрібне завірене нотаріусом доручення на право користування і перекладене мовою цієї держави.

 

Інформаційний центр «Україна-2012»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *