ОСТАННІ НОВИНИ

Багатодітні сім’ї Львівщини отримали понад 60 тисяч посвідчень

|

Станом на 1 квітня 2012 року управлінням з питань сім’ї та молоді спільно зі структурними підрозділами з питань сім’ї та молоді райдержадміністрацій та виконкомів міських рад міст обласного значення видано 19771 посвідчень багатодітних батьків, а також 40662 посвідчень дітей з багатодітних родин. Про це інформує прес-служба Львівської ОДА.

Видача посвідчень здійснюється відповідно до вимог постанови Кабінету Міністрів України від 02 березня 2010 року №209 “Деякі питання виготовлення і видачі посвідчень батьків та дитини з багатодітної сім´ї” та надає можливість членам багатодітних сімей користуватися передбаченими чинним законодавством пільгами.

Як зазначив Анатолій Ігнатович, начальник управління з питань сім’ї та молоді облдержадміністрації, управління проводить постійний моніторинг видачі посвідчень членам багатодітних родин.
Відповідно до чинного законодавства, багатодiтною вважається сiм’я, в якiй подружжя, чоловiк та жiнка, перебуває у зареєстрованому шлюбi, разом проживає та виховує трьох i бiльше дiтей, у тому числi один із членів подружжя, батько або мати, який (яка) проживає разом з трьома i бiльше дiтьми та самостiйно їх виховує.

Батьки і діти з числа багатодітних сімей користуються пільгами відповідно до посвідчень (бланків суворого обліку), які підтверджують статус багатодітної родини. Користуватися пільгами можуть також дiти, якi навчаються за денною формою навчання у загальноосвiтнiх, професiйно-технiчних та вищих навчальних закладах, до закiнчення навчальних закладiв, але не довше нiж до досягнення ними 23 рокiв.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *