ОСТАННІ НОВИНИ

Завтра у Львові відключать від світла усі об’єкти ЮНЕСКО

|

 Львів уже четвертий рік поспіль з усім світом відзначатиме Годину Землі. Цього року це припадає на 31 березня. Так, з 20:30 год. до 21.30 год. в усьому світі люди вимкнуть світло на одну годину. У Львові буде вимкнено зовнішнє освітлення Ратуші. До акції закликають доєднатися і львів’ян, інформує прес-служба Львівської міської ради.

«Слід зазначити, що це не є ініціатива якогось окремого міста чи країни, а весь світ долучається до такої акції. Хоча електроенергію буде вимкнено лише на 1 год, якщо кожен долучиться, в цілому це дозволить хоча б трішки вберегти наше довкілля», – розповіла начальник відділу енергоменеджменту ЛМР Василина Горбань.

Нагадаємо, у цьому році Львів приєднається до акції ЮНЕСКО «Година Планети 2012». І тому, окрім Ратуші, буде вимкнене освітлення на об’єктах, які входять до Списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

«У Львові впродовж години буде вимкнена підсвітка Ратуші, церкви Михайла, вежі Корнякта, соборів Юра, Бернардинського та Домініканського, а також кам’яниці Шольц-Вольфовичів, що на пл.Ринок, 23», – розповіла начальник управління охорони історичного середовища Лілія Онищенко.

Довідка

Відзначення Години Землі було започатковано 2007 року у Сіднеї, (Австралія), і припадає на останню суботу березня. Організатором акції є Всесвітній фонд дикої природи (WWF). На думку громадськості, із допомогою цього свята усім слід усвідомити необхідність боротьби зі зміною клімату та глобальним потеплінням, а, отже, для початку, економити енергію та зменшити викиди парникових газів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *