ОСТАННІ НОВИНИ

Генеральний продюсер ZIKу продовжив переписку з «Корпорацією КРТ»

|

Коментуючи останній лист від «Корпорації КРТ», генеральний продюсер телеканалу ZIK Дмитро Добродомов зазначив, що позиція каналу стосовно підсумкової програми «Хто тут живе?», яка вийде в прямому ефірі 4 квітня, залишається незмінною.

«Ця програма буде стосуватися, зокрема, одного з фігурантів наших розслідувань – голови Львівської ОДА Михайла Костюка. У цьому резонансному розслідуванні фігурують також засновники «Корпорації КРТ» Ярослав і Богдан Дубневичі, які мають бізнес-стосунки з паном Костюком, і її віце-президент. Я розумію, що пані Козинець подібною риторикою хоче змістити акценти в той бік, що програма буде нібито про діяльність очолюваної нею корпорації. Насправді журналістське розслідування стосується діяльності голови ЛОДА, насамперед у час його керування «Укрзалізницею» та ґрунтовною перевіркою фактів, озвучених групою народних депутатів до правоохоронних органів щодо зловживань із державними коштами в особливо великих розмірах, ухиленням від сплати податків, а також причетності фігурантів нашого розслідування до одного «геніального винаходу» – зазначив Добродомов.

Також, за словами Добродомова, якщо Світлана Козинець стверджує, що телеканал розповсюджує про їхнє підприємство абсолютно неправдиві відомості, то «Корпорація КРТ» може подати на канал чи на генпродюсера до суду про спростування цих даних, про захист ділової репутації, захисту честі і гідності. «У них на це є усі законні права. А от чому вони ними досі не скористалися, засипавши електронні мас-медіа відкритими листами, зміст яких ставить під сумнів професійну репутацію телеканалу, відповідь, вочевидь дасть наша підсумкова програма. Щодо запрошення адвоката, то саме у суд, де справи розглядаються виключно у юридичній площині, вони можуть запросити юриста, – сказав він. – Наш журналістський обов`язок встановити у цій темі істину, оперуючи виключно фактами. Усі інші акценти, котрі намагаються розставити у своїх привселюдних листах зацікавлені люди, є лише спроба відволікти увагу від головного».

При цьому Добродомов ще раз наголосив, що вони запрошують на прямий ефір одного із засновників корпорації «Колійно ремонтні технології» – Ярослава чи Богдана Дубневичів, а також саму пані Козинець та, як і було обіцяно, представника трудового колективу.

Він також додав, що телеканал вже раніше двічі повідомляв про дату і час виходу програми. «До цієї п`ятниці ми надішлемо офіційне запрошення, – додав пан Добродомов. – Пані Козинець дарма хвилюється щодо хронометражу програми – цій темі буде присвяченор дві третини часу – не менше 1,5 години, що є набагато більше, ніж ми приділяли цьому розслідуванню у програмі про Костюка», – запевнив генеральний продюсер.

Щодо продажу скріплення КПП-5, то, за словами Добродомова, телеканалу ZIK не варто продавати цю деталь за акційною ціною – 1 грн. «Позаяк його ціна на сьогодні, згідно з останніми тендерними процедурами, за нашими відомостями складає 46-53 грн, ми готові купити один примірник цього скріплення, яке є одним з ключових елементів у нашому розслідуванні, за його реальною ціною, адже у його виробництво вкладена людська праця, що, вважаю, має оплачуватися аж ніяк не за акційними розцінками», – додав він. – Усі необхідні документи надішлемо вже завтра».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *