ОСТАННІ НОВИНИ

В Україні вироблятимуть бензин з буряків?

|

Надлишок виробництва цукрового буряку, який виник у зв’язку з обмеженням експорту українського цукру на ринок Митного союзу, може бути використаний для виробництва біопалива. Як повідомили «Коментарям» у Мінагрополітики, про це заявив глава відомства Микола Присяжнюк.

На його думку, за таких умов аграрна галузь України зможе забезпечити майже половину внутрішньої потреби держави у світлих нафтопродуктах.

«Обмеження на експорт українського цукру до країн Митного союзу та збільшення обсягів виробництва цукрового буряку у минулому році спричинило надлишок цієї продукції. Вирішення цієї проблеми потребує розширення географії збуту та пошуку нових видів переробки, один з яких – виробництво біопалива», – підкреслив міністр.

«Наразі ми завершуємо перемовини з Бангладеш та іншими країнами щодо реалізації цукру. Також ми плануємо зменшити імпорт та використання цукрозамінників, оскільки це не лише шкодить цукровій галузі, а й здоров’ю населення. Окрім того, одним із перспективних напрямків аграрної галузі є виробництво біопалива, у тому числі і з цукрового буряку», – зазначив Присяжнюк.

Також він повідомив, що між Україною та США буде підписано Меморандум, який буде передбачати законодавчу, технічну допомогу та фінансові інвестиції щодо розвитку біопалива.

«Ми практично на 100% залежимо від імпортних світлих нафтопродуктів, щороку закуповуючи їх в обсязі понад 11 мільйонів тонн. У цей же час наша аграрна галузь може дати 5 мільйонів тонн світлих нафтопродуктів. Ми завершуємо роботу над законопроектом щодо обов’язкового використання світлих нафтопродуктів та певних пільг та мотиваторів для розвитку цього напряму», – повідомив глава Мінагрополітики.

Як повідомляли «Коментарі», Асоціація виробників цукру Митного союзу звернулася в Євразійську економічну комісію (ЄЕК) з проханням вжити заходів, щоб запобігти поставкам цукру з України за демпінговими цінами.
Фото: Львівський портал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *