ОСТАННІ НОВИНИ

USELF та ЄБРР дофінансують Програму енергозбереження Львівщини

|

На Львівщині будуть залучені додаткові фінансові ресурси в рамках реалізації Програми енергозбереження на 2009-2012 роки. Про це повідомляє прес-служба Львівської облдержадміністрації.
Зокрема, відбулась зустріч першого заступника голови облдержадміністрації Богдана Матолича з представниками Програми фінансування альтернативної енергетики в Україні (USELF) та Європейського Банку Реконструкції та Розвитку(ЄБРР).

Під час зустрічі обговорювались актуальні питання сфери енергоощадності та розвитку альтернативної енергетики на Львівщині, а також досягнуто домовленості по співпраці, зокрема  щодо залучення додаткових фінансових ресурсів в рамках реалізації Програми енергозбереження для населення Львівщини на 2009-2012 роки.
Крім того, 20 березня 2012 року відбувся семінар, присвячений темі «Стратегічний екологічний аналіз Програми фінансування альтернативної енергетики в Україні (USELF)» в роботі якого взяли участь представники управління економіки капітального будівництва та енергоощадності головного управління економіки та промислової політики.
Програма фінансування альтернативної енергетики в Україні розроблена Європейським Банком Реконструкції та Розвитку для того щоб допомогти Україні реалізувати потенціал відновлюваних
джерел енергії. Метою USELF є надання кредитів та допомоги в розробці проектів, що відповідають фінансовим, технічним і екологічним критеріям Програми.

В рамках технічної підтримки USELF, ЄБРР обрав Корпорацію Блек енд Вітч, інжінірінгову, будівельну та консультаційну компанію, для проведення стратегічного екологічного аналізу (СЕА) використання таких джерел відновлюваної енергії, як малі ГЕС, сонце, вітер, та біомаса. Головна мета СЕА програми USELF – прокласти шлях  для подальших оцінок впливу на навколишнє середовище проектів з використання джерел поновлюваної енергії в Україні.

Під час семінару обговорено правові аспекти та методичні підходи до стратегічного екологічного аналізу в Україні, переваги та результати застосування даного аналізу.

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *