ОСТАННІ НОВИНИ

Галябарда виступить у Львові із ювілейним бенефісом

|

В суботу у Львові відбудеться ювілейний бенефіс відомого поета-пісняра, заслуженого діяча мистецтв Степана Галябарди. Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

Захід пройде в приміщенні Національного академічного українського драматичного театру імені Марії Заньковецької. В концерті візьмуть участь Василь Зінкевич, Лілія Сандулеса, Степан Гіга, Мар’ян Шуневич, Алла Попова та інші.

«Найкраще пишуться вірші, найкраще співають чоловічі душі, тому що все розцвітає і жіночі емоції. Але ми саме ті люди, які прагнемо дарувати високі, гарні, щирі емоції. І так сталося, що мені несподівано виповнилось 60 років і я зрозумів – поки є здоров’я, поки ще хтось пам’ятає, що існує Степан Галябарда і співає пісні,  вирішив провести свій творчий вечір у Львові. Оскільки я десять років тому проводив фестиваль у театрі Марії Заньковецької, тому і вирішив провести цей бенефіс тут», – повідомив поет-пісняр, заслужений діяч мистецтв  Степан Галябарда. 

Степан Галябарда став відомим завдяки своїй пісенно-поетичній творчості. Перша пісня написана разом з композитором Олегом Слободенком у 1989 році «Не поверну човен», яку виконала Алла Кудлай. З тих пір він написав понад 200 пісень, які співають Василь Зінкевич, Лілія Сандулеса, Іво Бобул, Павло Зібров, Оксана Білозір, Степан Гіга та сотні інших відомих і молодих виконавців. Найвідоміші пісні «На Україну повернусь», «Несу свій хрест», «Яворина», «Новий день над Україною», «Стрілецький романс», «Романс для Степана Бандери», «Шикидим».

Степану Галябарді присвоєно почесне звання «Заслужений діяч мистецтв України», нагороджено орденом  «За заслуги» 3 ступеня, Почесною Грамотою Верховної Ради України. Вийшло 7 пісенно-поетичних книг Степана Галябарди, 2 компакт-диски із записами пісень українських виконавців на його слова.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *