ОСТАННІ НОВИНИ

Регіонали пошкодували 1% ВВП на «вітіну тисячу»

|

Депутати провалили законопроект, яким пропонувалось пустити кошти у сумі 1% ВВП, отриманого за попередній рік, на виплати знецінених вкладів СРСР.

Документом, за який віддали свої голоси лише 128 народних обранців, також планувалось включити ці вклади до складу внутрішнього державного боргу країни.

Нагадаємо, 22 грудня 2011 року віце-прем`єр-міністр, міністр соціальної політики Сергій Тігіпко допускав оформлення компенсацій за знеціненими вкладами колишнього “Ощадбанку” СРСР державними облігаціями.

Як повідомлялось, 7 березня, президент Віктор Янукович заявив, що дає доручення Кабміну почати виплачувати людям, так звану, “вітіну тисячу”. За словами глави держави, кошти на це вдалось знайти завдяки стабільному економічному зростанню. Прем`єр Микола Азаров, який ще зовсім недавно критикував аналогічні повернення вкладів урядом Юлії Тимошенко, заявив, що “вітіна тисяча” – це не популізм, а відновлення справедливості. Оскільки не всі охочі за часів Тимошенко отримали обіцяну тисячу, Кабмін хоче виправити цей дисбаланс.
ТСН

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *