ОСТАННІ НОВИНИ

Депутат облради звернулась в прокуратуру перевірити діяльність управління соцзахисту ЛОДА

|

Депутат Львівської облради Гання Костюк звернулася до голови ЛОДА Михайла Костюка вжити невідкладних заходів щодо упорядкування процедури присвоєння звання «Мати-героїня» як цього вимагає законодавство України, а також до прокурора Львівської області Олега Василенка з проханням дати правову оцінку діям чиновників ЛОДА та райадміністрацій області. Про це повідомили у прес-службі ЛОО «Фронту змін».

«До мене як до депутата Львівської обласної ради надходять звернення від жінок Сокальщини із проханням з’ясувати, де знаходяться пакети документів щодо присвоєння почесного звання «Мати-героїня». Заявниці стверджують, що вони подали пакети документів на присвоєння звання в Сокальську РДА ще в 2007-2009 роках, проте до цього часу не отримали допомоги, ані жодних підтверджень щодо місця знаходження їхніх справ. Практика свідчить про непоодинокі випадки, коли пакети документів чи окремі документи через халатність держслужбовців втрачаються», – заявила депутат ЛОР.

Також, за її словами, звертаються родичі померлих жінок, яким було присвоєно звання «Мати-героїня» за життя, проте вони були не поінформовані про присвоєння, із цих причин не могли звернутися в Управління праці та соціального захисту населення із заявою про виплату одноразової допомоги, яка в багатьох випадках могла б допомогти багатодітним родинам.

Ганна Костюк звернулась у прокуратуру області із вимогою провести службову перевірку та надати належну правову оцінку фактам несвоєчасного повідомлення багатодітних матерів про присвоєння звання і, відповідно, надання одноразової матеріальної допомоги, а також не виконання своїх обов’язків чиновниками.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *