ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові шукають талановиту молодь для зйомок в містичному трилері

|

Молодих та талановитих львів’ян, які не бояться містики, запрошують спробувати себе на головні та другопланові ролі в молодіжному містичному трилері «Тіні незабутих предків». Для цього потрібно прийти на кастинги, які відбуватимуться 24-25 березня у Львівському палаці мистецтв. Про це сьогодні під час прес-конференції розповів режисер та продюсер фільму Любомир Левицький.
За його словами, Львів буде першим містом, де проходитиме кастинг акторів до його містичного фільму. Згодом молодих акторів прослуховуватимуть у Харкові, Донецьку, Дніпропетровську та насамкінець у Чернівцях. Окрім того, 27-28 березня буде влаштовано зірковий кастинг, куди запросять відомих артистів. Л.Левицький також зізнався, що у фільмі гратимуть й професійні актори – онук Богдана Ступки Дмитро. Він гратиме одного з головних героїв. Також режисер має намір запросити на кастинг Богдана Бенюка, Ольгу Сумську та інших.
«На даному етапі для нас важливо знайти дуже класних акторів. Це можуть бути звичайно не суперпрофесіонали, але нам потрібні таланти і люди, які мають всередині той стержень і можуть його показати. Талановитий актор по двох-трьох тижнях репетицій буде ідеальним. Тому ми запрошуємо усіх бажаючих, приходьте самі і приводьте своїх друзів. Ми всіх прослухаємо, заповнимо анкети, заявки. Хто сподобається, того покличемо на проби до Києва. Ми вже провели кілька кастингів у Києві, на які прийшло близько 500 осіб, але реального скількох я відібрав би з тієї кількості – це троє-четверо», – розповів Л.Левицький.
Загалом для зйомок у фільмі буде відібрано вісім талановитих акторів для головних ролей, близько 20 акторів – для другорядної ролі та близько 100 – для масовки.
«Тіні незабутих предків, за словами Л.Левицького, почнуть знімати у другій половині червня та протягом липня. А вийде фільм у прокат орієнтовно у кінці осені, принаймні на це сподівається режисер та сценарист фільму.
Основний знімальний майданчик знаходитиметься у Чернівецькому університеті. Також зйомки проходитимуть у Верховинському районі на Івано-Франківщині. Любомир Левицький обіцяє захопливий містичний сюжет з елементами жахів. У фільмі також буде використано багато графіки, спецефектів та трюків.
«Історія буде дуже цікавою, динамічною, буде дуже багато цікавої і різноманітної музики, навіть звучатимуть гуцульські інструменти. У фільмі звучатиме лише українська мова і у двох-трьох сценах буде гуцульський діалект. Одним словом, на виході це буде звичайний голлівудський проект, але зроблений в Україні. Тобто перед нами зараз стоїть задача – створити українське кіно, українською мовою з українськими героями і з хорошими спецефектами», – зазначив режисер.
У скільки обійдеться зйомки нового українського кіно молодий режисер не зізнався, лише зазначив, що фільм буде не дорогим, але якісним.
Сюжет фільму «Тіні незабутих предків» Любомир Левицький виношував чотири роки і лише нещодавно древню гуцульську легенду, яку йому розповів один з карпатських мольфарів, вдалося викласти у сценарій. Древня легенда розповідає про загублену зґарду та книгу тіней. Колись, у 1810 році, в Карпатах було створено коло сили із дев’яти мольфарів, до якого входили мольфари з Польщі, Румунії та України. Це було дев’ять наймогутніших мольфарів, які своєю магією закували усіх духів в книгу тіней і затаврували її магічною зґардою. Щоправда одному з духів вдалося вижити. Він називався Чорнокнижником – це підлий демон, який має дві душі. Одна його душа могла знаходитись в людині, а інша – в будь-якому неживому предметі. Відтак, цей дух починає полювати на зґарду, вбиває усіх мольфарів. Останньому мольфару вдалося заховати цю зґарду в громовицю – дерево, яке вдарила блискавка  – відтак жоден дух не може підійти до нього близько. Зґарда пролежала у цьому дереві дуже багато років, доки не була знайдена кілька років тому. У фільмі знахідка буде передана для дослідження в університет, де вчаться головні герої фільму. Герої стикаються з прадавнім злом і потрапляють в різноманітні перипетії.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *